1. SREČANJE OBMOČNEGA SVETA RAZVOJNEGA PARTNERSTVA SREDIŠČA SLOVENIJE

V torek 8. 5. 2012  je v prostorih Občine Mengeš potekalo 1.srečanje Območnega sveta Razvojnega partnerstva središča Slovenije.  Udeležili so se ga župani občin: Šentrupert, Ivančne gorice, Dola pri Ljubljani, Litije, Lukovice in Mengša. Prisotni sta bili tudi direktorici RCL in Zavoda za turizem in šport Kamnik, poleg tega pa še koordinatorji občin Ivančna gorica, Dol pri Ljubljani, Trzina, Kamnika in Mengša. Srečanje je vodil podpredsednik združenja župan Litije Franci Rokavec, pozdravni nagovor v srečanje pa je opravil župan Občine Mengeš Franc Jerič.
Obravnavalo se je teme z predstavitvijo rezultatov dela v RPSS za letošnje obdobje, predstavljeni pa sta bili tudi informacija o aktualnem izvajanju Strategije razvoja in trženja turizma Srca Slovenije in informacija o izvajanju projekta Promocija turističnega območja Srca Slovenije.
Z nekaterimi ugotovitvami udeleženci niso bili zadovoljni, posebno ne z načinom izključevanja nekaterih občin, ki so v RPSS, nekatere pa se vključujejo v projekte, pa niso sofinancer partnerstva.