2. CESTNA DIRKA V KOLESARSTVU V SREDIŠČU MENGŠA

V nedeljo, 6. oktobra je v Mengšu potekala druga kolesarska dirka za Veliko nagrado Občine Mengeš.
Dirka je štela za Pokal Slovenije za kategorije dečkov in deklic, mlajših in starejših mladincev Še preden pa so se le-ti spustili v boje, so se med seboj pomerili rekreativci in med njimi sta dirkala tudi župan Franc Jerič in podžupan Bogo Ropotar, obema so gledalci močno zaploskali za udeležbo. Na startu 25 moških in 4 ženske je moralo prevoziti 15 krogov po središču Mengša. Tekmovanje pa je štelo tudi za občinsko prvenstvo in sicer je na zmagovalno stopničko stopil Sašo Car, drugo uvrščeni je bil Sašo Polak, odličen tretji pa župan Franc Jerič. Občinska prvakinja je bila Saša Jeretina.
 
Dečki C so vozili na končni cilj, prevoziti so morali 12 km. V tej kategoriji je nastopil domačin  Marko Jeretina in zasedel odlično 4. mesto.
 
Dečki B so tekmovali v kriteriju, štel se je vsak tretji krog.  Na 15 km dirki je največ točk zbral Marko Hozjan, tekmovalec Perutnine Ptuj.
 
Nato pa je prišla na vrsto skupina Dečkov A. Šprinti za točke v vsakem tretjem krogu,  ter številni napadi, so narekovali boj za stopničke. Največ točk si je priboril hrvaški tekmovalec Viktor Potočki. V tej kategoriji  je nastopila tudi  domačinka Katja Jeretina, ki se je enakovredno borila do konca in med fanti zasedla 11. mesto, med dekleti pa slavila zmago.
 
Letos sta bili na sporedu še dve ekipi in sicer Mlajši in Starejši mladinci. Mlajši so morali prevoziti 25 krogov, kjer je zmagal tekmovalec Adrie Mobila, Benjamin Muhvič. V tej kategoriji je nastopil tudi domačin Matej Merčun in zasedel 9. mesto. Starejši mladinci pa so že pravi profesionalci, po prevoženih 30 krogih so imeli še cilj na Mengeški koči. Od 30 tekmovalcev jih je dirko končalo le 16. Zmago je slavil Gašper Katrašnik iz kluba Sava Kranj.
 
Uspelo nam je organizirati eno lepših kolesarskih tekem v Sloveniji, kar so potrdili tudi predstavniki drugih kolesarskih klubov, ter velika množica navijačev. Želimo pa si, da bi dirka postala tradicionalna in da bi se najboljši slovenski mladi kolesarji in kolesarke še vračali v našo občino.

Kolesarsko društvo Mengeš