20. MIHAELOV SEJEM V MENGŠU

V soboto 22. in nedeljo 23. septembra 2012 je v Mengšu potekal jubilejni že 20. Mihaelov sejem v organizaciji Kulturnega društva Mihaelov sejem in podjetja Taideja - Tadeja Šavrin s.p.. Tako, kot lani se je tudi letos sejem odvijal v Športnem parku Mengeš. Sejem je imel izredno bogat program, tako kot vsako leto. 
V soboto so nastopili: otroška folklorna skupina Osnovne šole Mengeš, Harmonikarji in Kosci KD Mihaelov sejem in Klub harmonikarjev Stopar. Ob 13.30 uri je sledilo slavnostno odprtje 20. Mihaelovega sejma, kjer sta bila slavnostna govornika župan Občine Mengeš Franc Jerič in častni občan Občine Mengeš Franc Blejc. Kot je že v navadi so ob zvokih fanfar Mengeške godbe slavnostno dvignili zastavi Občine Mengeš in KD Mihaelov sejem. Ob 15.00 uri je sledil 16. Festival koračnic, kjer so nastopale Mengeška godba, Domžalska godba, Mestna godba Kamnik, Godba Lukovica, Godba Moravče in veterani Mengeške godbe. Popoldne so obiskovalce zabavale glasbene skupine in sicer Dadi Daz z bandom, skupina Mirrors in na koncu še skupina Rok N Band.
V nedeljo se je sejem začel s sv. mašo ob prazniku farnega zavetnika sv. Mihaela. Nadalje so nastopili Godalni orkester Glasbene šole Mengeš, učenci diatonične harmonike, skupina HEJ kvintet, plesna skupina društva AIA, Mengeška godba in na koncu ansambel Slovenski zvoki. Ves čas sejma je bilo poleg pestrega dogajanja poskrbljeno tudi za otroke, ki so se lahko udeležili otroške olimpijade, ustvarjalnih delavnic ali se zabavali v zabaviščnem parku. Prav tako so bili ves čas sejemskega dogajanja s svojim likovnim ustvarjanjem in likovno razstavo imenovano "Sprehod ob Pšati" prisotni člani Likovnega društva Mengeš. Obiskovalcev sejma je bilo veliko in vsi so bili navdušeni nad pestrim dogajanjem.
 
Tekst in foto: Občina Mengeš