22. MIHAELOV SEJEM V MENGŠU

Konec preteklega tedna je bilo v Mengšu zopet veselo. Odvijal se je 22. Mihaelov sejem, s pričetkom v petek in sicer z "Noro petkovo dobrodelno zabavo" na kateri so nastopili Modrijani, Kvatropirci, Tanja Žagar in Dj Ney. 
V soboto so prostor v Športnem parku Mengeš napolnili stojničarji, ki so z raznoliko ponudbo oblikovali sejemsko vzdušje.
Slavnostna otvoritev je bila ob zvokih Mengeške godbe ob 13.30 uri. Slavnostni nagovor je imel član IO društva Mihaelov sejem Jože Vahtar. Z dvigom sejemske in občinske zastave, ki sta ga opravili članici Mengeške godbe, ki je v letošnjem letu praznovala 130 letnico delovanja, se je uradno pričel 22. Mihaelov sejem v Mengšu. Ob zvokih glasbe domačih ansamblov, Veselih svatov in Pop designa, se je glasbeno »sejmarjenje« nadaljevalo pozno v noč naslednjega dne.
 
V nedeljo so organizatorji povabili Mengšane, gasilce, godbenike in društva na slavnostno sejemsko mašo pod šotorom, ki jo oblikujejo Mengeška godba in pevci zbora Sv. Mihael.
Posebnost tokratne prireditve je bilo veliko zabave, delavnic in prireditev za otroke v Pikini deželi in na celotnem sejemskem prostoru. Tudi adrenalinski zabavni park je bil na voljo.
V popoldanskem času je bila ob 14. uri povorka folklornih skupin, ki je požela priznanje obiskovalcev za njihov nastop, kasneje pa je Mengeška godba tradicionalno izvedla svoj šov program, ki si ga je ogledalo veliko obiskovalcev. KD Mihaelov sejem pa je ob zaključku sejmarjenja podelilo priznanje štirim najboljšim stojnicam. Posebno priznanje in zahvalo pa je dobila organizatorka sejma Tadeja Šavrin za odlično organizacijo že petega sejma pod njenim vodstvom.
Zaključek sejma je bil z zvoki domačih ansamblov – Sejmarjev in Kerlcev. Torej spet nov glasbeni ansambel, katerega člani so mengšani! Posebno pa lahko "pohvalimo" vreme, ki je kljub slabim napovedim vzdržalo in pomembno prispevalo k odličnosti letošnjega sejma. 
 
Tekst: Jože Vahtar
Foto: Miha Požar