26. tradicionalni sejem v Mengšu

Od petka, 21. septembra do nedelje, 23. septembra 2018, bo v Mengšu potekal že 26. tradicionalni sejem. Osrednji oder je ponovno postavljen pod velik šotor na ploščad pred Osnovno šolo Mengeš. V petek bo na odru obiskovalce zabavala petkova pumpa z Dj Johny in POP DESIGN. V soboto se bo program začel že ob 9. uri, zaključil pa se bo s spektaklom Mengeške godbe in zabavo z ansamblom Biseri.
Pred nastopom godbe se bo predstavil tako rekoč najmočnejši Slovenec Matjaž Belšak. V nedeljo se bo dogajanje na odru začelo ob 10. uri s Sveto mašo za božje varstvo pri prostovoljnem delu gasilcev ter zaključilo z glasbo za dobro voljo in ples. Predviden zaključek sejma je ob 18. uri.
 
Za dobro vzdušje bodo poleg ponudnikov na stojnicah poskrbeli  tudi Otok sonca, športa in zabave, Društvo AIA- Mladinski center Mengeš z English corner in poslikavo obraza, Likovno društvo Mengeš z galerijo na prostem, Rod upornega plamena s predstavitvijo taborniških veščin, turistična društva z domačimi dobrotami in drugimi aktivnostmi, avtohiše in drugi.
 
Med dogodki, ki bodo zanimivi za obiskovalce, pa so tudi jahanje in vožnja s konjičkom, luna park, predstavitev poklica gasilec in policist, prikaz rokodelskih znanj in veščin: izdelovanjem košar, pletenjem, vezenje, kovaštvom, prikaz kmečkih opravil od klepanja kose, kuhanja žganja, priprava jabolčnika, ličkanje koruze, priprava kruha in drugo.  
Organizatorja:
Kulturno društvo Mihaelov sejem
TOMA PRIREDITVE, gostinske storitve, Boštjan Zadravec, s.p.
 
Pokrovitelj:
Občina Mengeš