27. sejem v Mengšu ponuja poleg tradicionalnega programa tudi nekaj novosti

27. sejem v Mengšu ponuja poleg tradicionalnega programa tudi nekaj novosti

Sejem se bo tradicionalno začel v petek, 20. septembra 2019, ko bosta na odru obiskovalce navduševali neutrudna Zvita feltna in vse do jutra Mambo Kings. V soboto dopoldan bo potekala uradna otvoritev, sledili pa bodo glasbeno plesni nastopi najmlajših, večerni nastop Mengeške godbe, ki ob praznovanju 135. letnice pripravlja veliko presenečenj ter zaključek večera z nastopom Slovenskih muzikantov. V nedeljo, 22. septembra 2019, bo po Sveti maši sledil nastop Kvatropircev in v popoldanskem času še nastop gostujočih pihalnih orkestrov.
Dogajanje na odru bo, predvsem v nedeljo, spremljal zanimiv prikaz dejavnosti in ročnih spretnosti ter sejemska ponudba na stojnicah, ki bodo zaživele v soboto po 10. uri in bodo obiskovalcem ponujale vrhunske izdelke in storitve vse do zaključka v nedeljo zvečer.

V času 27. sejma v Mengšu poteka v neposredni bližini sejma tudi gradnja Večnamenske nizkoenergijske Športne dvorane Mengeš, zato organizatorji prosijo za strpnost. Celotno dogajanje pa kljub temu ostaja zelo pestro, na odru z glasbo različnih zvrsti in bogatimi sejemskimi predstavitvami, ki bodo potekale na že znanih lokacijah v okviru Športnega parka Mengeš in na parkirišču za in ob Kulturnim domom Mengeš. 

Petek, 20. september 2019
Z ZVITO FELTNO in MAMBO KINGSI

Petkov večer, čas za zabavo, se bo pričel z nastopom glasbene skupine Zvita feltna, ki je znana predvsem po dobrih žurih in neutrudni energiji. Dogajanje na odru sejemsko prireditvenega šotora pa bodo dodatno začinili Rus, Bart, Vasko in Mare, torej skupina Mambo Kings, ki bodo petkov večer pospremili v sobotno jutro.

Sobota, 21. septembra 2019
ODPRTJE SEJMA

Odprtje sejma, v prireditvenem šotoru, se bo začelo ob 10. uri, s krajšim kulturnim programom, poleg zvokov veteranov Mengeške godbe bo slišati tudi harmonike Kluba Stopar. Slavnostni govornik bo Župan Občine Mengeš, gospod Franc Jerič.
 
V SOBOTO DOPOLDAN SE PREDSTAVIJO MLADI GLASBENIKI IN PLESALCI

Najprej se bo s klasično glasbo predstavil godalni orkester Mihaelove strunce, sledil bo nastop harmonikašev učencev šole Robija Stoparja.
Sledili bodo plesni nastopi plesalcev AIA, Mladinskega centra Mengeš in Otroške folklorne skupine OŠ Mengeš. Obe skupini sta se v preteklem letu uspešno udeležili domačih in tudi mednarodnih tekmovanj.

V SOBOTO POPOLDAN NA ODRU POLEG GLASBENIH SKUPIN TUDI GLEDALIŠKA PREDSTAVA IN ČAROVNIŠKE DOGODIVŠČINE

Popoldan bo namenjen gledališki predstavi in čarovniškim dogodivščinam, ki jih bo predstavil Jole Cole.
Sledil bo nastop Kluba harmonikarjev Stopar in Sejmarjev, kjer prevladujejo zvoki, ki jih iz orglic izvabi, Marjan Urbanija.
Popoldanski program bodo ob 18. uri zaključili člani Tria Roberta Smolnikarja.

ZUNANJE PRIZORIŠČE

Mladinski center Mengeš bo na Otoku športa in zabave skrbel za dobro razpoloženje najmlajših obiskovalcev, ki se bodo lahko popeljali tudi s poni kočijo, ljubitelji orientacijskih veščin se bodo lahko podali na lov za skritim zakladom.
Na zunanjem prizorišču bo akrobatska skupina Bobri predstavila kar nekaj adrenalinskih točk.
Likovno društvo Mengeš pripravlja že tradicionalno Galerijo na prostem. Obiskovalci bodo njihova dela, pa tudi samo ustvarjanje, občudovali v soboto.

KONCERT MENGEŠKE GODBE

Ob 19. uri se bo pričel koncert Mengeške godbe, ki ga bo v letu 2019 zaznamovala njihova 135. letnica. Poleg jubilantov bo program začinjen tudi s posebnimi gosti.

NASTOP SLOVENSKIH MUZIKANTOV

Sobotno odrsko dogajanje bodo s svojim nastopom zaključili Slovenski muzikantje.

SEJEMSKA PONUDBA NA STOJNICAH

Z urejanjem stojnic bodo začeli ponudniki ob 9. uri, da bodo ob 10. uri v času otvoritve že pripravljene. Na stojnicah bodo tako kot vsako leto predstavljeni vrhunski izdelki in storitve, svoje aktivnosti bodo predstavila društva Občine Mengeš.
Dogajanja in predstavitve na stojnicah se bodo posebej spremljale, saj bodo v nedeljo podeljena priznanja najbolj izvirnim stojnicam.
Posebej poudarek bo na praktičnemu prikazu dejavnosti in ročnih spretnosti, ki se še vedno ohranjajo z roda v rod: pletenje košar, kovaštvo, rezbarstvo, obdelava lesa, kvačkanje, izdelava cekarjev in slamnikov in drugo.
Za najmlajše obiskovalce je pripravljen zanimiv program dogodkov in ustvarjalnic.

Nedelja, 22. septembra 2019
SVETA MAŠA POD ŠOTOROM

Ob 10. uri se bo že tradicionalno začela Sv. maša, katero bo daroval mengeški župnik g. Marko Košir, pri maši sodelujejo Mengeška godba, pevci zborov Sv. Mihaela in  Gasilska zveza Mengeš.
 
NASTOP KVATROPIRCEV Z GOSTJO

Po maši bo sledil nastop Kvatropircev z gostjo.

NASTOP HARMONIKARSKEGA ORKESTRA KD MIHAELOV SEJEM

Obiskovalke in obiskovalce bo ponovno navdušil še Harmonikarski orkester KD Mihaelov sejem.

GOSTUJOČE GODBE OZIROMA PIHALNI ORKESTRI

V organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Območne izpostave Domžale, se bodo na 27. sejmu v Mengšu predstavili pihalni orkestri in godbe:  Mengeška godba - veterani, Godba Domžale, Pihalna godba Moravče, Godba Lukovica, Mestna godba Metlika, Papirniški pihalni orkester Vevče, Puhački orkestar – limena  glazba Sv. Lovreč.
Med nastopi gostujočih godbenikov bo obiskovalce razveseljeval Stopar kvintet.

SEJEMSKA PONUDBA NA STOJNICAH

Ponudniki se bodo predstavljali na stojnicah tudi v nedeljo. Poleg vrhunskih izdelkov in storitev ponudnikov se bodo tako kot vsako leto predstavljeni, svoje aktivnosti bodo predstavila društva Občine Mengeš.
Posebej poudarek bo na praktičnemu prikazu dejavnosti in ročnih spretnosti, ki se še vedno ohranjajo z roda v rod: pletenje košar, kovaštvo, rezbarstvo, obdelava lesa, kvačkanje, izdelava cekarjev in slamnikov in kmečkim opravilom.  Združeno bodo vsi praktični prikazi v nedeljo v dopoldanskem in seveda, če bo zanimanje tudi v popoldanskem času.
Za najmlajše obiskovalce je pripravljen zanimiv program dogodkov in ustvarjalnic.

PRIZNANJA ZA NAJBOLJ IZVIRNE STOJNICE

V nedeljo bodo podeljena priznanja najbolj izvirnim stojnicam.
 
Pri napovedi dogodka posebna pohvala vsem organizatorjem, ki s svojimi bogatimi izkušnjami tudi z drugih prireditev, vsako leto dodajajo nove aktivnosti ter dokazujejo, da sodelovanje ponuja številne prednosti, tako zanje kot za vse obiskovalce in obiskovalke.
Seveda pa je izredno pestro dogajanje na 27. sejmu v Mengšu, tako različnih glasbenih zvrsti na odru  kot bogate sejemske ponudbe na stojnicah in ob njih mogoče tudi zaradi podpore sponzorjev.