3. SKUPŠČINA PODJETNIŠKEGA KLUBA KAMNIK V MENGŠU, V PROSTORIH PODJETJA METAL PROFIL

Na 3. skupščini Podjetniškega kluba Kamnik je bil za novega predsednika kluba izvoljen Aleš Juhant, podjetnik iz poslovne enote Mengeš, Obrtne cone Jama. Vse prisotne je pozdravil tudi Franc Jerič, župan Občine Mengeš in podprl povezovanje podjetnikov iz različnih občin.
 
Konec januarja je v Mengšu, poslovnih prostorih podjetja Metal Profil potekala 3. skupščina Podjetniškega kluba Kamnik. Na predlog Tomaža Laha, direktorja podjetja Nektar Natura, pobudnika in ustanovitelja Podjetniškega kluba Kamnik, pobudnika sodelovanja kluba z Občino Kamnik in podjetniki sosednjih občin, je bil za novega predsednik kluba potrjen Aleš Juhant, direktor podjetja Metal Profil.
 
Vse prisotne je v uvodnem delu skupščine pozdravil tudi Franc Jerič, župan Občine Mengeš, ki je poudaril pomen povezovanja, druženja, izmenjave znanja in izkušenj pri iskanju odgovorov na vedno prisotne izzive podjetnikov: »Na občini podpiramo povezovanje podjetnikov, posebej medobčinsko povezovanje podjetnikov in podjetniških klubov.«
 
Na skupščini sta svoja znanja in izkušnje predstavila Mitja Černe iz podjetja BDO, ki je predstavil mini davčno reformo, ter mag. Grega Ome, ki je predstavil novosti in priložnosti financiranja podjetij iz Eko sklada. Prelomni trenutek pa je bil prav gotovo ustanovitev podjetniškega sklada KIKštarter Pospeševalnika, ki bo podporno okolje za razvoj poslovnih idej mladih, energičnih in neustrašnih ekip ter posameznikov.
 
Redne letne skupščine, sedaj že tretje po vrsti, sta se poleg župana Občine Mengeš udeležila tudi Marjan Šarc, župan Občine Kamnik in Matej Slapar, podžupan Občine Kamnik, ki je tudi generalni sekretar kluba. Na skupščini je bil izpostavljen tudi napredek oziroma razvoj poslovne enote Mengeš, Obrtne cone Jama, ki se je v zadnjem letu skoraj polno zapolnila. Novi podjetniki urejajo okolje in poslovne prostore, zato je celotna cona sedaj veliko bolj živahna in napoveduje nov gospodarski razvoj v Občini Mengeš. 
 
 
Na fotografiji: Aleš Juhant, direktor podjetja Metal Profil in nov predsednik Podjetniškega kluba Kamnik, Tomaž Lah, direktor podjetja Nektar Natura, Marjan Šarc, župan Občina Kamnik, Franc Jerič, župan Občine Mengeš, Matej Slapar, podžupan Občine Kamnik in generalni sekretar Podjetniškega kluba Kamnik, Mitja Černe iz podjetja BDO in Grega Ome iz Eko sklada
 
Vir fotografije: Občina Kamnik, Janja Zorman Macura