3. VELIKA NAGRADA OBČINE MENGEŠ V KOLESARSTVU

Tudi letos se je v Mengšu odvijala velika kolesarska dirka, ki je štela za Pokal Slovenije, za dečke, deklice, mlajše mladince, mladince in mladinke. To je bila zadnja dirka v sezoni.
Na štartu je bilo kar 270 tekmovalk in tekmovalcev iz vse Slovenije in Hrvaške, to je bila rekordna udeležba. Mengšani smo imeli štiri tekmovalce v borbi za najvišja mesta; Katjo in Marka Jeretina, Žana Kimovec in Mateja Merčun, prav vsi so odlično dirkali. Najbolj zanimiva dirka je bila dirka mladincev, saj so imeli 30 krogov po Mengšu, cilj pa na Mengeški koči. Najuspešnejši je bil kolesar iz Kozine Hit Gorica.
V prvi dirki so se pomerili tudi rekreativci na 15 km dolgi progi. Organizirali smo občinsko prvenstvo, tako je med moškimi prvo mesto dosegel Sašo Polak, med ženskami pa Martina Habat, oba iz Kolesarskega kluba Mengeš.
Srečo smo imeli z vremenom, saj je bila letos kolesarska sezona bolj mokra kot suha. Tekmovalci so bili vsi zadovoljni z dirko in tudi z nagradami, pravijo, da je najlepše dirkati v Mengšu, pa čeprav je to zadnja dirka v sezoni, ko so že vsi utrujeni.
V klubu smo zelo zadovoljni tudi z gledalci, v primerjavi z drugimi dirkami jih je bilo zelo veliko, spodbudno za naslednje leto, da se organizira še boljša dirka.
Imeli smo malo smole glede zapore ceste, v Komendi se je odvijal kmetijski sejem. V takih primerih moramo biti strpni in najti najboljšo rešitev, saj je to promocija za naš kraj. Datum dirke moramo dati v koledar že eno leto prej, nato je potrebno zbrati dovolj sredstev, da lahko brezhibno organiziramo dirko za katero je potreben velik finančni in organizacijski zalogaj.
 
Zahvaliti se moram vsem, ki ste finančno oz. fizično pripomogli, da je vse potekalo brezhibno.
Posebna zahvala gre Gasilskim društvom Mengeš, Loka in Topole za fizično zaporo ceste in pa gospodu Branetu Kožarju za prevoz sodnika na Mengeško kočo.
 
Najlepša hvala glavnemu donatorju Občini Mengeš, ter ostalim donatorjem:
Kosec Miha s.p., Trgovina HA-NI, RP Design d.o.o., Trdinov hram, Glaso d.o.o., Pleksi izdelki-Saša Jeretina s.p., Dobenski hram-Robert Jankovič s.p., HIT-FIT d.o.o., Mešanje pijač-Tomaž Fartek s.p., M-Stile, Teater bar, Merčun Tomaž s.p., Vrhovnik Filip, Lanen cvet, Melodija d.o.o., Kmetijski inštitut Brdo, Optika Majcen.
 
 
 Letos bomo organizirali  tudi  1. Tek Občine Mengeš, ki bo 8. novembra. Razpis je že objavljen, tako ste vsi ljubitelji teka lepo vabljeni! 
 
Za KD Mengeš
Primož Jeretina