41. SREČANJE STAROSTNIKOV NAD 75 LET

V soboto 1. decembra je v organizaciji Občine Mengeš in Rdečega križa Mengeš, v praznično okrašenem preddverju Kulturnega doma Mengeš, potekalo 41. srečanje starostnikov nad 75 let. Tokrat se jih je srečanja udeležilo 70, prejeli so tudi darilo.

V nagovoru je Majda Trobec, predsednica Rdečega križa Mengeš povedala, da tovrstna srečanja, na sicer različnih lokacijah,  potekajo že od leta 1971.
 
V Mengšu kar 489 občank in občanov dosega starost 75 let in več, tisti, ki se tradicionalnega srečanja niso mogli udeležiti, jih bodo članice in člani Rdečega križa Mengeš obiskali na domu.
 
Predsednica društva Majda Trobec je izpostavila dobro sodelovanje z Občino Mengeš in se hkrati tudi zahvalila ter ob koncu zaželela vsem udeležencem vse najboljše v letu 2013, z željo, naj se imajo v krogu svoje družine lepo.
 
Župan Občine Mengeš Franc Jerič se je zahvalil predsednici Majdi Trobec za organizacijo prireditve, izpostavil je, da se bo Občina še naprej trudila, da srečanje starostnikov ohranijo, kljub soočanju s finančnimi problemi. Povedal je, da je bistvo srečanja druženje med ljudmi in dobro počutje, ter da se imajo lepo, pa če tudi je srečanje bolj skromno.
 
Ob koncu je župan Franc Jerič vsem skupaj zaželel veliko zdravja in lepih trenutkov.
Srečanje se je nadaljevalo ob zvokih harmonike in v veselem vzdušju vse do poznega popoldneva.