50 letnico Vrtca Mengeš, enote Sonček obeležili s prireditvijo v Kulturnem domu Mengeš

Praznovanje Abrahama slavljenci navadno izkoristijo za pregled 50 let in pogled v naslednjih 50 let. Tudi vrtec Sonček je spomnil na svojo tradicijo in se prijazno predstavil, tako ustanovitelju, Občini Mengeš, staršem, starim staršem, bivšim zaposlenim in drugim. Praznično je bil obarvan celoten teden. Čestitke za izredno pripravljeno predstavo v Kulturnem domu Mengeš in zahvala za ves trud, ne samo na jubilejni dan.
 
V četrtek, 23. maja 2019, so zaposleni in otroci vrtca Sonček praznovali 50 letnico. Dopoldan so otroci iz enote Gobica na občini obiskali Franca Jeriča, župana Občine Mengeš, ki je ob tem povedal: »Vzgoja otrok je velika odgovornost in vsi se zavedamo, da del tega bremena pri vzgoji otrok nosite skupaj s starši prav zaposleni v vrtcu. Vaš trud, da bi malčki odrasli v zrele, pozitivne osebnostim je v današnjem času še posebej dragocen. Občina Mengeš se bo po svojih najboljših močeh še naprej trudila, da bo tudi v prihodnje dober sogovornik in soustvarjalec pri vzgoji najmlajših.« Otroci so se na občini predstavili s pesmico Lepši svet.
 
Po dopoldanski generalki so se otroci in zaposleni vrtca Sonček vrnili v vrtec in težko pričakovali popoldanski dogodek, ko so pripravljen program predstavili staršem, starim staršem, predstavnikom ustanoviteljev, bivšim sodelavkam in drugim. Na prireditvi je navzoče pozdravila tudi ravnateljica Mateja Hribar Sicherl, ki je posebej izpostavila: »Uspeh našega dela je odvisen od celotnega kolektiva. Skupaj s srčnostjo skrbimo, da se uresničuje poslanstvo vrtca »Zadovoljstvo otrok, staršev in zaposlenih«. Ob častitljivem jubileju se vam, sodelavkam in sodelavcema, zahvaljujem za vsakodnevno kakovostno opravljeno delo, staršem za sodelovanje in pomoč, ter ustanovitelju za finančno pomoč. Skupaj delamo v dobro naših otrok in kakovostno predšolsko vzgojo, za kar si bomo prizadevali tudi v prihodnje.«
Pri prebiranju biltena, ki ga je Vrtec Mengeš izdal ob 50 letnici vrtca Sonček, se ob besedah pohvale in pozitivnih izjav tako otrok kot staršev, starih staršev in zaposlenih in bivših sodelavcev pokaže, da ima vrtec pravo ime. Ne samo zato, ker v atriju vedno posije sonce (kot je zapisala Manca Drgan), ampak ker v njem delajo s srcem, za vsakega otroka in z razumevanjem staršev.
 
1969 je bil vrtec na Zoranini ulici dokončan in je sprejel 75 otrok, starih od 6 mesecev do vstopa v šolo, ki so bili razdeljeni v 5 starostnih skupin. Število varovancev se je iz leta v leto večalo, tako je bil 15 let kasneje zgrajen Vrtec Kurirček (danes Vrtec Gobica)
 
1996 je Občina Mengeš postala samostojna občina Vzgojno-varstveni zavod Domžale se je razdelil na tri nove zavode
 
1998 je Vrtec Mengeš postal samostojni zavod, Marija Kavka  pa prva ravnateljica
 
2002 se je zaradi vse večjih potreb po kapacitetah na lokaciji Vrtca Mengeš začela nadomestna gradnja vrtca Sonček, ki je sprejel 100 otrok. Vrtec je v tednu otroka blagoslovil nadškof Franc Rode.
 
2003 se je likovna igralnica spremenila v dodatno, šesto igralnico in vrtec je lahko sprejel dodatno skupino otrok
 
2008 je pod vodstvom ravnateljice Mojce Novinec Babič nastala še ena igralnica, namenjena najmlajšim, vrtec od takrat, že 10 let, sprejme 7 polno zasedenih skupin otrok
 
2011 ravnateljica Vrtca Mengeš je postala Mateja Hribar Sicherl, ki si z vodenjem vrtca prizadeva za uresničevanje poslanstva vrtca, »Zadovoljstvo otrok, staršev in zaposlenih«
Tina Drolc
 
prireditev v Kulturnem domu Mengeš je opisala Mateja Hribar Sicherl v članku
Vrtec Mengeš je v četrtek, 23. 5. 2019 praznoval častitljivi jubilej - 50 let delovanja enote Sonček
 
Povezan članek: