6. VELIKA NAGRADA OBČINE MENGEŠ 2017

1. oktober je bil v Mengšu znova kolesarsko obarvan, saj je prireditelj – Kolesarsko društvo Mengeš – v lepem sončnem vremenu odlično izpeljal šesto kolesarsko dirko za Pokal Slovenije, na kateri so tekmovali dečki in deklice, mlajši in starejši mladinci ter ženske v kategoriji elite. Na dirki je pred številnimi gledalci ob tekmovalni progi nastopilo preko 230 kolesarjev. V uvodu so se v krožni vožnji v dolžini 1000 metrov pomerili tudi rekreativni kolesarji, ki so morali odpeljati dvanajst krogov.
 
Prva jutranja tekma – kategorija rekreativci, ki je štela tudi za občinsko prvenstvo, je prinesla dva občinska prvaka: med moškimi je zmagal župan Franc Jerič, drugo mesto je osvojil Bogo Ropotar, tretje pa Jure Jerič. Najboljša ženska tekmovalka je bila Saša Jeretina, drugo mesto pa je pripadlo Maji Jerič. Absolutni zmagovalec rekreativne dirke med moškimi je bil Robert Levstik, med ženskami pa Saša Jeretina.  
V kategorijah dečkov A in B ter mlajših in starejših mladincev je bila dirka kriterijska, saj se je
točkoval vsak tretji krog. Kolesarji v mlajših kategorijah so morali od starta do cilja na Slovenski cesti odpeljati od dvanajst do osemnajst krogov, mlajše in starejše mladince pa je najprej čakalo štiriindvajset oziroma tridesetih tisoč metrov dolgih krogov po Mengšu, dirko pa so zaključili po zahtevnem vzponu s ciljem na Mengeški koči.
 
 
Na dirki za Pokal Slovenije so tekmovali tudi Mengšani: v kategoriji mlajših mladincev je Marku Jeretini zmaga po vzponu na Mengeško kočo ušla le za las, saj je v cilj prišel kot drugi, moči pa mu je zmanjkalo le za nekaj centimetrov. Po končnem seštevku kriterijskih točk je zasedel četrto mesto. V kategoriji starejših mladincev je Žan Mark Kimovec osvojil 35. mesto. Katja Jeretina je v kategoriji članic zasedla odlično drugo mesto, zmaga pa ji je iz rok spolzela za pičli dve stotinki.
 
 
KD Mengeš se zahvaljuje vsem, ki ste priskočili na pomoč pri organizaciji, da je tudi letošnja dirka tako lepo uspela. Posebna zahvala za nemoten potek dirke je namenjena varovanju, ki so ga opravili člani PGD Mengeš, Loka in Topole, članom AMD Mengeš, vsem drugim redarjem ter članom društva.
Šesta Velika nagrada Občine Mengeš pa ne bi uspela brez naših donatorjev:
 
GLAVNI DONATOR: OBČINA MENGEŠ
DONATORJI: MIHA KOSEC s.p., LGM d.o.o., SLIKOPLESKARSTVO JANEZ STOPAR s.p., AVTOHIŠA KRANJ, TRGOVINA HA-NI , PLEKSI IZDELKI SAŠA JERETINA s.p., A2U SPORT TRGOVINA, TOMA PRIREDITVE, BOŠTJAN ZADRAVEC s.p., AVTOHIŠA KLEMENČIČ, VINOGRADNIŠKO-SADJARSKA KMETIJA ZAROVA Goriška Brda, MIZARSTVO URBANIJA MARKO D.O.O. in MELODIJA MENGEŠ.
 
 
Tekst:Nataša V. Jerič, za KD Mengeš
Foto: Prijavim.se