60 LET DRUŠTVA UPOKOJENCEV MENGEŠ

V petek, 11. oktobra 2013, je Društvo upokojencev Mengeš v Kulturnem domu v Mengšu pripravilo proslavo ob 60. obletnici društva. Društvo je bilo ustanovljeno 12. julija 1953.
 
Proslave so se poleg članic in članov društva udeležili še: župan Občine Mengeš gospod  Franc Jerič, oba podžupana gospod Bogo Ropotar in gospod Jože Vahtar, predsednik Pokrajinske zveze DU Gorenjske in obenem pooblaščeni predstavnik Zveze društev upokojencev Slovenije gospod Janez Sušnik, predstavniki sosednjih društev upokojencev in ostali gostje.
 
Prireditev je povezovala gospa Helena Urbanija, nastopili pa so Veterani Mengeške godbe, učenki 6. razreda Osnovne šole Mengeš Maja Golob in Nastja Aleš, učenci Glasbene šole Domžale - oddelek Mengeš harmonikar Luka Zore in kitarist Leon Cimerman ter flavtistka Nika Smole, ženski pevski zbor Vigred in folklorna skupina Svobode Mengeš.
 
Gospod Janez Sušnik je predsedniku društva za 60. obletnico delovanja  predal zlato plaketo Zveze društev upokojencev Slovenije in tradicionalno majoliko s posvetilom Pokrajinske zveze društev upokojencev Gorenjske. Gospod Jože Vahtar, podžupan Občine Mengeš, kjer je zadolžen tudi za kulturno dejavnost, pa nam je podaril tradicionalno košarico dobrot Občine.
 
Po končani proslavi so bili vsi nastopajoči in obiskovalci povabljeni v preddverje dvorane na prigrizek in kozarček pijače.
 
Društvo upokojencev je delovanje društva po dosegljivih virih na kratko opisalo v pred dnevi izdanem biltenu, slikovni material pa je v glavnem iz zadnjega obdobja. Brezplačni izvod  biltena člani društva lahko dobijo v društveni pisarni.
 
Tekst: Janez Šutar
Foto: Peter Škrlep