9. SREČANJE MENGŠANOV IN NEMENGŠANOV TENIŠKEGA KLUBA MENGEŠ

Zadnjo majsko soboto 2015 je bilo na teniških igriški Teniškega kluba Mengeš odigrano že deveto srečanje dveh ekip članov kluba. Za Mengeš lahko nastopajo samo tisti igralci, ki stanujejo v samem kraju, ostali člani, tudi iz vasi, ki sodijo v Občino Mengeš pa za Nemengšane.
V zgodnjem dopoldnevu smo se zbrali pred brunarico, opravili žrebanje, se fotografirali in začeli z igranjem na petih igriščih. Nemengšani so začeli silovito. Po prvih petih igrah so že vodili s 5 : 0. Izkoristiti so nameravali odsotnost nekaterih najmočnejših igralcev Mengšanov. Tudi sami niso imeli vseh najboljših v ekipi, vendar so bili odločeni, da svoj zbir skupnih zmag povečajo za 100 %: na celi dve. Bolj se je dopoldan prevešal v popoldan, bolj je bila na obzorju uresničljiva njihova namera, vodili so že s 7 : 2. Manjkala je samo še ena zmaga. Po igrah dvojic je bil končni rezultat 11 : 4 za Nemengšane. Zaslužena in dolgo pričakovana zmaga. Veliko olajšanje za njih, saj je skupni rezultat teh dvobojev sedaj zmanjšan na 7 : 2 za Mengšane.
Prvič tekmovanja ni vodil naš starosta Franci Zabret. Njegova odsotnost se je poznala tako pri organizaciji kot pri izvedbi. Na koncu smo le podelili prehodni pokal zmagovalni ekipi. To opravilo in nekaj besed sta prevzela predsednik Marjan in Leo. Selektor zmagovalcev, Igor Založnik, je visoko dvignil pokal in ga kar ni hotel dati iz rok. Zopet so se izkazali Mušičevi: Marjan okoli žara, dekleta pa s hitro strežbo.
Ob izboru napitkov, obveznih pogovorov in nekaj zbadanj, smo si zaželeli zopet na snidenje naslednje leto, ko bo 10. jubilejni dvoboj.
 
 
Zapisal; Tim Janežič