AKTIVNOSTI LIKOVNEGA DRUŠTVA V SEPTEMBRU

RAZSTAVA MILICE TOMŠIČ V MESTNI KAVARNI, MAJDE GARTNER V TRDINOVEM HRAMU in
 
LITERARNI VEČER IN LIKOVNA RAZSTAVA OB 100-LETNICI SMRTI FRANA MASELJ PODLIMBARSKEGA
 
V septembru smo člani Likovnega društva Mengeš pričeli z intenzivno dejavnostjo. Tako je prvi jesenski mesec precej natrpan z udeležbami članov na raznih natečajih, ex temporih, postavljajo se razstave, zadnje oddaje del za Zlato paleto, Sprehod ob Pšati v okviru sejma v Mengšu…
 
Milica Tomšič je že v začetku meseca postavila na ogled svoje čudovite muze in tihožitja v Domu starejših občanov Ljubljana Moste – Polje. Te dni pa je Milica razstavila svoja likovna dela v suhem pastelu še v Mestni kavarni Mesing bar v Mengšu. Njene muze so njen atribut, posebne in prav njene, a vsaka nosi svoje sporočilo. Poleg 3 slik muz razstavlja tudi 7 fotografij utrinkov iz Mengša, ki razveseljujejo oko ob pogledu nanje. Tudi v fotografiji je Milica zelo dobra in najde izjemne motive.
 
Majda Gartner, nekdanja Mengšanka, je popestrila stene Trdinovega hrama s svojimi likovnimi deli. Čeprav še ni dolgo članica društva, je že prejela za svoje delo certifikat kakovosti ZLDS. Poleg slikanja se ukvarja tudi z oblikovanjem nakita s fimo mase. Sodeluje in predava na raznih seminarjih o tej tematiki. V maju je predavala na delavnici v Beogradu in je v širšem prostoru zelo prepoznavna.
 
V podružnični šoli Krašnja so v petek, 22.9.2017 KUD Fran Maselj Podlimbarski, JSKD IO Domžale skupaj s Slovensko matico ob 100-letnici smrti pisatelja Frana Maslja pripravili. Na razstavi sodelujemo tudi člani Likovnega društva Mengeš. Ustvarjali smo na temo domovina, domoljubje, moja dolina in mati. Svoja likovna dela smo prispevali Irena Gorenc, Ani Karo, Dari Korošec, Martina Kozamernik, Binca Lomšek in Helena Testen. Ob tem dogodku je KUD Fran Maselj Podlimbarski izdal publikacijo v spomin na pisatelja, v kateri je Vera Beguš izbrala fotografije in opisala pomembne osebnosti iz njihovega kraja ter nekatere druge znamenitosti s Črnega grabna ter življenjsko pot pisatelja, ki je pomembno zaznamoval te kraje.
 
Besedilo: Binca Lomšek
Fotografije: Majda Gartner, Milica Tomšič, Binca Lomšek