DEVETDESETLETNICA MARIJA MIKOLA

Petega decembra je visok jubilej, devetdeset let, praznovala Marija Mikola iz Mengša, sicer priseljena v te kraje iz Prekmurja, točneje iz Gaber pri Lendavi. V Mengeš je skupaj z možem prišla zaradi pomanjkanja dela  v rodnih krajih, oba sta pričela s sezonskim delom v Jabljah, mož v hlevu, Marija v kmetijstvu in na polju. Leta 2008 sta obeležila tudi biserno poroko, to je bila tudi prva biserna poroka za mengeškega župana Franca Jeriča, ki je opravil obred, s soprogom sta bila skupaj kar 63 let in 3 mesece, soprog je kmalu po svoji 90 letnici umrl.
 
Hči Danica in sin Ludvik sta povedala, da mama Marija zelo rada gleda televizijo, spremlja nadaljevanke in dnevne novice, rada pa pogleda tudi dogajanje v parlamentu. Veliko tudi bere, tako časopise, kot tudi knjige, predvsem s cerkveno vsebino, rada se sprehodi po ulici in se pri sosedovih usede na klop. Veliko tudi moli, najbolj pa je srečna, ko jo obiščejo še ostali otroci, vnuki in pravnuki.
Deset otrok je bilo v družini, danes je živih sedem; šest hčera in sin Ludvik, ki skupaj s svojo družino tudi živi z mamo,  Marija ima 13 vnukov in 18 pravnukov.
Še na mnoga leta gospa Marija.