DEVETI TRADICIONALNI TURNIR DEDKOV V TENISU

Na teniških igriščih TK Mengeš smo se dedki ponovno družili in po svojih najboljših močeh odigrali že tradicionalni vsakoletni turnir v tenisu. Da to igranje ni kar tako, so spoznali na novo »pečeni« dedki. Po dobrih dveh urah in pol neprekinjenega igranja, so se zadihani in utrujeni posedli po klopeh pod nadstreškom pred brunarico. Brisali so si potne srage z obraza in zmajevali z glavami. Kar niso mogli verjeti, da ta turnir ni lagodno turistično sprehajanje.
 
Kakor že tolikokrat do sedaj, se nas je zopet zbralo šestnajst dedkov. Nekoliko starejših in tudi že nekaj omenjenih mlajših novincev. Našel se je tudi kakšen, ki še ni dedek, je pa ustrezal vsem kriterijem - moral je imeti vsaj 60 let. Letos ni bilo večjih zamudnikov. Vsi so prišli skoraj točno ob napovedani uri, zato smo lahko pričeli igrati pred predvidenim urnikom. Morda so se ustrašili napovedanega slabega vremena in želeli odigrati vseh 35 iger pred nevihtami, ki so jih napovedovali vremenarji. Na začetku nas je še obsijevalo Sonce, ki se je pred koncem turnirja že skrivalo za oblaki in nam omogočalo, da je bilo prijetno igrati. Opoldan smo teniške loparje pospravili, se okrepčali v prijetnem zavetrju pred brunarico, povedali kakšno pametno, nato prisluhnili organizatorju, ki kar ni mogel skriti veselja in sreče, da smo imeli ugodno vreme za igranje, da ni bilo zamudnikov, da so bile igre prijateljske in presenečenja vodstva kluba, ki je priskrbelo lep in velik prehodni pokal na katerem so bili že zapisani vsi dosedanji zmagovalci od leta 2009 naprej. Tem se bo letos pridružil Franc Rahne, ki je edini zmagal v vseh petih kolih in si prislužil ploščico s svojim imenom na pokalu. Po spletu okoliščin so imeli trije enako število zmag, štiri, zato je odločala razlika med dobljenimi in izgubljenimi igrami. Drugo mesto je zasedel lanski zmagovalec Jože Skok, tretji pa je bil Ivan Juretič. Četrto mesto je že drugič prispelo v roke Igorja Mavra. Pa si ni kaj dosti jemal k srcu. Veselo je razpredal o kačarstvu in poskušal pri potencialnih kačarjih vzbuditi občutek sramu. Koliko mu je to uspelo bomo kmalu videli.
 
Vsak udeleženec je dobil manjšo nagrado za svoje igranje. Zahvaliti se moramo Dennisu in podjetju »Intersocks Hurwits«, ki sta prijazno prispevala veliko večino nagrad.
 
Po popoldanskem nalivu smo se bolj ali manj hitro in kapljajoče napotili domov k svojim vnukom.
 
Dedki, naslednje leto bo naše jubilejno 10. druženje na teniških igriščih. Rezervirajte si čas za
to okroglo obletnico.
  
 Bregov Šimen