DRAMA Z VNOVIČNIM SREČNIM KONCEM ZA MALI MENGEŠ

Tretjo septembrsko soboto so bila igrišča našega teniškega kluba prizorišče že 16ega dvoboja med tenisači Velikega in Malega Mengša. Prestižni dogodek, ki po pomenu in silovitosti čustev vse bolj spominja na znameniti veslaški obračun med Oxfordom in Cambridgem, je tudi tokrat v vseh pogledih upravičil svoj sloves.
Vodja tekmovanja, neumorni Franci Zabret ter kapetana ekip Igor Maver in Franci Rahne so pare desetih posamičnih partij izžrebali že na predvečer dvoboja in tako nekaterim dodobra pokvarili spanec. Že takoj so začele padati stave, kdo lahko koga, kdo je favorit, kdo bo vodil po posamičnih tekmah; a kakorkoli so se pogovori obračali, jasno je bilo le eno in sicer, da utegnejo znova odločati dvoboji dvojic.
Po prvih petih posamičnih tekmah je bil s 3:2 sicer v prednosti Mali Mengeš, a so se napovedi, da je v drugem delu posamične razpredelnice favorit Veliki, uresničile. »Severnjaki« so z delnim izidom 3:2 rezultat dvoboja izenačili na 5:5. Razplet na las podoben lanskemu, ko je bilo po partijah posameznikov  prav tako neodločeno in številni so se spraševali ali bodo igre dvojic tudi letos tehtnico prevesile na stran »južnjakov«. In scenarij se je tudi pri parih 100 odstotno ponovil; z nekaj sreče pri žrebu je Mali Mengeš dobil kar štiri od petih dvobojev in s skupnim rezultatom 9:6 slavil novo veliko zmago. Kapetan Franci Rahne je po prejemu velikega prehodnega pokala in manjšega pokala v trajno last po tretjem zaporednem uspehu v slogu največjih športnikov odstopil; na vrhuncu selektorske kariere. Kapo dol, Franci!
  In kaj še reči po 16ti izvedbi srečanja in po tem, ko je Mali Mengeš zdaj v že razmeroma visokem vodstvu 10:6? Uspehi Malega so v prvi vrsti rezultat sistematičnega dela v minulih letih in izjemne motiviranosti, nekaj pa je k njihovi premoči pripomogla tudi  ustrezna kadrovska politika. Edino pravo upanje Velikega, da bi v prihodnjih letih zmanjšal zaostanek in upravičil svoje ime, pa je podmladek z najbolj teniške ulice(Japljeve) v mestu. Ta je že letos prispeval precejšen delež k skupnemu  izkupičku, a brez izdatne pomoči starejših in izkušenejših verjetno tudi v prihodnje ne bo šlo.
Časa za vse je natanko leto dni………
Foto in tekst: Teniški klub Mengeš