DVE GOSTOVANJI DRUŠTVA SOŽITJE MENGEŠ NA OŠ KOMENDA MOSTE

V telovadnici Osnovne šole Moste  je Ustanova Petra Pavla Glavarja iz Komende dne 10.11.2012 pripravila tradicionalni 9. koncert z domačimi talenti. Namen koncerta je bilo dati večjo prepoznavnost v okolju in  vzpodbudo za nadaljnje razvijanje sposobnosti.
Med številnimi glasbenimi, literarnimi in plesnimi talenti so se predstavili tudi člani našega društva iz plesne skupine FACE pod vodstvom mentorja Klemena Pirmana in glasbene skupine STRUNE pod mentorstvom Stanke Kač. Prisotni so nastop obeh skupin nagradili z močnim aplavzom. Menimo, da smo tako tudi mi prispevali delček k spodbujanju socialne odgovornosti v okolju.
 
Prav prisotnost na tem koncertu pa je bila pobuda še za povabilo na naslednjo predstavitev skupine STRUNE. To se je zgodilo v torek, 11.12.2012, na isti osnovni šoli, kjer smo v okviru programa za boljše medsebojno razumevanje in sožitje nastopili skupaj člani VDC-ja iz Črnomlja, ki so  izvedli igrico OD KOD SI, KRUHEK.
Program so pozorno in aktivno spremljali malčki iz vrtca ter učenci nižjih razredov osnovne šole.
Ob zaključku nam je koordinatorka programa, gospa Bernarda Hozjan, zaželela pridno, marljivo igranje z namigom, da se kmalu spet srečamo.
 
Za društvo Sožitje Mengeš: Breda Zlobko