EX TEMPORE GROŽNJAN IN SPREHOD OB PŠATI

Ta konec tedna je bil za Likovno društvo Mengeš izredno delaven. Že v četrtek 22.septembra se je začel 23. Ex tempore Grožnjan, ki je potekal vse do nedelje 25.septembra. Udeležilo se je šest likovnikov društva s svojimi deli, in sicer Irena Gorenc, Leonida Goropevšek, Milan Korbar, Boris Pospihalj, Helena Testen in Binca Lomšek. V močni mednarodni konkurenci je izmed 385 del, ki so razstavljeni na fasadah mesta umetnikov - Grožnjana, je prvo nagrado dobila slika "Brodolom". Bilo je izjemno prijetno jesensko vreme, ogled številnih slik so popestrile prireditve, razstave, koncerti, še posebej pa je obiskovalce tega čudovitega bisera, starega mesta Grožnjana, pritegnila degustacija rdečih vin in fužija z istrskim tartufom...
Galerija na prostem »Sprehod ob Pšati«, ki je tradicionalno v septembru v okviru Mengeškega sejma, je na trati ob Pšati obiskovalcem postregel z obilo zanimivih motivov na platnih, saj je v soboto 24.9.2016 kar 12 mengeških slikark in 3 gostje razstavljalo na 18 stojalih 76 slik raznih motivov in tehnik. Bilo je kaj videti, saj je veliko število obiskovalcev sejma zavilo ob ploščad pri Staretovem drevoredu in občudovalo razstavljene slike.
Drugi dan v nedeljo 25.9.2016 je 9 članov Likovnega društva Mengeš ponovno postavilo 14 stojal in skupaj s štirimi gosti iz Kisovca nanje postavilo kar 67 slik in tudi 4 kipe Lojzeta Burje, nekaj pa jih je odšlo na Ex tempore v Grožnjan.
 
Vreme je bilo čudovito oba dneva, prireditev je vsestransko uspela. Naša tradicionalna razstava likovnih del se bo ponovno predstavila prihodnje leto v mesecu juniju.
 
Fotografije in besedilo Binca Lomšek