II. DOBENSKI PRAZNIK

S ponosom ugotavljamo, da je naš krajevni praznik postal že tradicionalen, saj je za nami drugo uspešno srečanje prebivalcev Dobena in okoličanov v organizaciji Turističnega društva Dobeno.
Omenjena prireditev je namenjena ohranjanju kulturne dediščine, predvsem šeg in običajev ter seveda kulturnemu in prijetnemu druženju. Poskrbeli smo za predstavitveno-prodajne stojnice, kjer so se predstavili slovenski rokodelci, rezbarji, lončar s prikazom lončarjenja na prostem, zeliščarji, eko kmetija itd., občudovali smo nastopa folklornih skupin KD Svoboda Mengeš in Trzinka TD Kanja, poslušali ljudske pevke Predice iz Kamnika, zabaven in zanimiv je bil obisk starodobnih kolesarjev Kamnške grče, Društva starodobne kmetijske tehnike Jablje, otroke je navdušilo družinsko gledališče Kolenc s Kekcem in Pehto, več kot odlična je bila z igro in glasbo skupina Mešano na žaru, oči pa smo si napasli ob nastopu trebušne plesalke, sodelovali v vlečenju vrvi, jahanju bika, ugibanju o višini pršuta ... seveda vseskozi ob živi glasbi in dobri hrani in pijači naših treh gostiln.
Prepričani smo, da je v pestrem programu vsakdo našel kaj zase, uživali smo v druženju in prijateljstvu. Zahvaljujemo se vsakomur za kakršnokoli pomoč, našim aktivnim članom društva, za finančni ali materialni  prispevek oz. moralno podporo, verjamemo da nam boste stali ob strani še naprej, mi pa se bomo seveda tudi v bodoče trudili za naš lepi kraj Dobeno. Ob tej priložnosti smo bili deležni veliko nove volje, ki jo črpamo tudi iz pohvalnih besed gostov, posebaj nam je pozitivno energijo s prijaznimi besedami in podporo vlil župan Občine Mengeš Franc Jerič.
 
Tekst: Bernarda Aleš
Foto: Sandra Aleš, Jan Koren