Javno komunalno podjetje Prodnik z Grinijem vzgaja najmlajše o načinu in pomenu ravnanja z odpadki in varovanja vodnih virov

Vzgoja najmlajših z maskoto Grini je za varovanje naravnih virov, dvig znanja o načinu in pomenu ravnanja z odpadki ter varovanju vodnih virov še posebej pomembna, saj pri učencih prve triade osnovne šole vzpostavlja vrednostni sistem, odnos do narave in odpadkov za celotno življenje.  Maskota Grini tako v januarju in februarju posebej nagovarja učence 2. in 3. razreda. Priljubljen vesoljček v zeleni barvi je učence povabil, da skupaj pripravijo Grinijev časnik.
Grini je učence 2. in 3. razreda povabil, da svoje znanje in ustvarjalnost povežejo z izbranimi temami ter jih predstavijo v obliki risb, besedil ali kako drugače. V letu 2019 bodo v časniku Grini objavljeni prejeti prispevki, ki bodo povezani s 6 - imi temami: Kako dobijo obrabljene stvari novo življenje?; Kako skrbite za ločevanje odpadkov?; Kako zmanjšamo količino odpadkov?, Kaj je vodni krog?; Zakaj je voda tako pomembna? iIn Uganke na temo varovanja okolja.
Učenci so prispevke že oddali, najboljši prispevki bodo objavljeni v časopisu Grinni.
Sedaj pa poteka akcija za izbor naslovnice, najboljša naslovnica bo tista, ki bo do 10. marca 2019 prejela največ všečkov in glasov žirije.
Več informacij o natečaju na Grinijevi spletni strani www.grini.si, za naslovnico pa lahko glasujete na podstrani https://www.grini.si/igralnica/grinijevo-casnikovanje/galerija .

Javno komunalno podjetje Prodnik