"JESEN" LIKOVNA RAZSTAVA LIKOVNEGA DRUŠTVA MENGEŠ

Člani Likovnega društva Mengeš pod mentorstvom Lojzeta Kalinška, so včeraj 12. novembra 2014 odprli razstavo svojih slik v preddverju Kulturnega doma Mengeš. Tematika oziroma naslov razstaave je "JESEN", ki je privabila številne obiskovalce s svojimi mnogimi niansami čudovitih jesenskih barv. Slike članov društa so posebne, malo se naslanjajo na znanega italijanskega slikarja iz 16. stoletja Giuseppeja Arcimbolda, vsekako pa privlačijo s svojo izvirnostjo, bogatostjo, barvitostjo in toploto, še posebej privabi oko obiskovalcev velik jesenski mozaik, saj meri kar 210 cm x 300 cm.Številni obiskovalci so bili navdušeni, kritike zelo pohvalne in pozitivne.
 
Razstava bo na ogled do 10. 12. 2014, ob sredah med 10. in 12. uro, ter med 18. in 20. uro. Ogled bo možen tudi eno uro pred predstavo ob dnevih predstav.
 
Člani društva so ponosni tudi na publikacijo FOTOUTRINKI MENGŠA 2014, ki jo je društvo izdalo ob 860-letnici omembe Mengša in vsebuje povzetek fotografij z zelo uspešne prve fotografske razstave iz maja 2014.
 
Tekst: Binca Lomšek
Foto: Likovno društvo Mengeš