"JESEN" MENGEŠKIH LIKOVNIKOV SE JE PRESELILA V NAZARJE

Slikarska razstava seveda , ki jo likovniki ponosno dodajajo v niz praznovanj v počastitev 20. obletnice delovanja društva.
 
Likovno društvo Mengeš je skupaj s Kulturnim društvom Nazarje pripravilo slikarsko razstavo z naslovom »Jesen«, zato je rdeča nit razstave stene galerije zapolnjene s toplimi jesenskimi motivi in blestečimi barvami. Društvo je v nagovoru predstavila predsednica Leonida Goropevšek, kulturni program pa sta pod vodstvom violinske pedagoginje Anastazije Juvan izvajala mlada violinista Gal Juvan in Marjeta Banko ob klavirski spremljavi Mirana Juvana. Požela ta velik aplavz.
 
Zamisel z domišljijskimi podobami je nastala po vzgledu znanega italijanskega slikarja iz 16. Stoletja Giuseppa Arcimbolda. Tako je vsak avtor ustvaril eno ali več slik za sestavljanko - kolaž 18 slik z jesenskim motivom, kakor tudi »sadno-zelenjavni portret« kot samostojno sliko. Odziv obiskovalcev je bil izreden, zamisel o postavitvi zelo pohvalna – izvirna, za kar gre poleg ustvarjalcev zasluga tudi mentorju društva, likovnemu pedagogu, slikarju in fotografu Lojzetu Kalinšku. Z njegovo pomočjo in nasveti društvo dosega odlične rezultate se je v zadnjih letih razvilo v veliko, prepoznavno in uspešno društvo ne le v občini, temveč v širšem prostoru.
 
Na razstavi sodeluje 15 članov društva, in sicer: Alojz Burja, Anka Sodec, Barbara Rabič, Binca Lomšek, Dari Korošec, Diana Korelc, Emanuela Rodica, Helena Testen, Ina Malus, Irena Gorenc, Irena Novak, Majda Gartner, Martina Kozamernik, Milica Tomšič in Minka Kristanc.
 
Navzoče je pozdravil in izrekel dobrodošlico župan občine Nazarje Matej Pečovnik in razstavo odprl. Ogled je mogoč do 14.11.2016 v Jakijevi hiši – Galerija Nazarje.
 
Fotografije in besedilo: Binca Lomšek