Jesenska akcija odvoza kosovnih odpadkov bo v občini Mengeš od 12. do 16. septembra 2019q

Jesenski odvoz kosovnih odpadkov bo v občini Mengeš potekal po naslednjem razporedu, v četrtek, 12. september 2019, bo odvoz v Mengšu; v petek, 13. september 2019, bo odvoz na Dobenu in v Topolah ter v ponedeljek, 16. september 2019, bo odvoz v Loki pri Mengšu. Urnik odvoza kosovnih odpadkov lahko preverite tudi na zemljevidu. Na predvideni dan odvoza morajo biti odpadki do 5. ure zjutraj postavljeni na odjemnem mestu pobiranja komunalnih odpadkov.
JKP Prodnik opozarja, da med kosovne odpadke sodijo komunalni odpadki, ki zaradi velikosti, oblike ali teže niso primerni za zbiranje v tipiziranih posodah ali vrečkah za odpadke. Torej med kosovne odpadke sodi kopalniška oprema, pohištvo, preproge, oblazinjeno pohištvo in vzmetnice, svetila in senčila, velike gospodinjske naprave (štedilniki, hladilniki, pralni stroji, …), smuči ter veliki železni in kovinski kosi. Med kosovne odpadke iz gospodinjstev pa NE sodijo nevarni odpadki kot so embalaže škropiv, olj, barv in lakov; avtomobilski deli, akumulatorji, gume; sodi; gradbeni material; veje drevja in žive meje; azbestne kritine in drugi odpadki, ki ne sodijo v tipizirane posode ali vrečke za komunalne odpadke.
Na območju občine Mengeš lahko kosovne odpadke oddate dvakrat letno ob zbiralnih akcijah ali skozi celo leto v Centru za ravnanje z odpadki Dob. Preverite obratovalni čas zbirnega centra v Dobu.