PRIDRUŽITE SE PROJEKTU "KAKO FIT JE MENGEŠ?"

Predstavljamo vam projekt, raziskavo »KAKO FIT JE MESTO?«, ki jo v letu 2014 izvaja že več občin po Sloveniji, med drugim tudi Občina Maribor, Občina Domžale, Občina Kamnik, Občina Komenda, Občina Trzin ter sedaj tudi Občina Mengeš. Od meseca aprila do danes se je raziskavi pridružilo že več kot 350 oseb, ki so v okviru raziskave vadili 5 tednov in so pokazali, kako fit so v resnici. Raziskava je namenjena vsem, ki želijo narediti nekaj zase, okrepiti svoje zdravje, izgubiti kakšen kilogram, vaditi pod nadzorom strokovnjakov na področju fitnesa in se bolje počutiti.
 
Cilj raziskave je bila promocija športa in rekreacije v mestu. Prav zaradi tega je Bodifit društvo skupaj z občinami pripravilo in izpeljalo projekt, ki je namenjen približanju športa in rekreacije predvsem neaktivni populaciji. Raziskave namreč kažejo, da so premajhna telesna aktivnost, stresen način življenja in nezdrava prehrana glavni vzroki za nastop slabega počutja in posledično različnih bolezni. V okviru projekta smo želeli dokazati, da lahko aktivni in neaktivni vseh generacij, moški in ženske, v sorazmerno kratkem času naredijo opazno spremembo v svojem počutju in zdravju (v obdobje 5 tednov).
Predvsem na treh področjih:
·         TELESNA AKTIVNOST,
·         URAVNOTEŽENA PREHRANA,
·         POČITEK.
 
Tako se je na poletnem soncu stopilo več kilogramov maščobe, kar dokazujejo tudi rezultati raziskave »KAKO FIT JE MESTO?«. Gospod Domen, ki se je raziskavi pridružil v Mariboru je v 5 tednih izgubil 6,7 kilograma teže, od tega 6 kilogramov čiste maščobe. Sam je bil nad programom navdušen: »Super občutki. Resnično osebni pristop in dostop fitnes centra. Še posebej zanimive so skupinske vadbe. Zadovoljen sem tudi s testiranjem in sestavo fitnes programa.«
 
Raziskavi »KAKO FIT JE MESTO?« se lahko pridružite tudi v jeseni in tako poskrbite za svoje zdravje, dobro počutje, gibanje in vadite pod strokovnim vodstvom. Več o raziskavi preberite na www.fit-mesto.si ali se oglasite na enem izmed Bodifit centrov v Mariboru, Domžalah ali Kamniku.
 
 
Društvo Bodifit in Občina Mengeš