MARIJA PAPLER PRAZNOVALA 90 LET

V ponedeljek 6. maja 2013 je gospa Marija Papler praznovala 90 let. V Dom počitka Mengeš ji je prišel čestitat podžupan Občine Mengeš, gospod Bogo Ropotar. Vse najboljše pa ji je zaželela tudi namestnica direktorice Doma počitka Mengeš za področje zdravstva in oskrbe gospa Stanka Štraus.
Gospe Mariji je zapel pevski zbor Doma počitka Mengeš katerega članica je tudi sama, na harmoniko pa je zaigral gospod Gotard Ferme.
 
Marija Papler se je rodila v Loki pri Mengšu, kot prvi otrok, kjer so živeli so na manjši kmetiji. V osnovno šolo je hodila v Mengeš - sama pravi, da se še sedaj spomni imena vseh učiteljev. Kot otrok se je zelo rada učila in brala knjige. Pri 16 letih se je odšla učit krojaštva k krojaču Ivanu Žnidarju v Mengeš. Učila se je tri leta nato pa leta 1941 naredila izpit za pomočnika v Kranju.
V mladosti je kar nekaj časa preživela »na odrih«. Bila je igralka v mengeški skupini, ki je delovala v okviru Kulturnega društva Mengeš.
Ko je bila stara 22 let se je poročila. Z možem Francem sta zgradila hišo v katero sta se vselila leta 1955. V zakonu so se jima rodili trije otroci. Danes ima Marija Papler tri vnukinje, vnuka in pravnukinjo.
V Dom počitka Mengeš je odšla leta 2009. Zelo rada bere knjige, veze prtičke, obiskuje prireditve, se udeležuje izletov in gleda televizijo. Rada se zadržuje v prostorih delavne terapije, odhaja na jutranjo telovadbo, si skuha čaj, še posebej pa je vesela obiskov svojih bližnjih in prijateljev.