MENGEŠKI LIKOVNIKI ŽE TRETJIČ NA LIKOVNO KOLONIJO V NOVI KLOŠTER

KUD Polzela je ob 120 –letnici  pripravilo 3. likovno kolonijo Novi Klošter, na katero  je bilo Likovno društvo Mengeš spet  povabljeno. Praznovanje velike obletnice  je združilo s srečanjem malih vokalnih skupin in predstavitvijo ter pogostitvijo Gobarskega mikološkega društva Polzela.
 
V atriju Dvorca Novi Klošter je bilo razstavljenih mnogo likovnih del domačih likovnikov in gostov. Priporočena tema je bila » Valentin Vodnik v pesmih in povedih«.
 
Poleg  slik ustvarjalcev s Polzele, so razstavljali tudi likovniki  s Tabora  in deset  članov našega  likovnega društva , in sicer: Lojze Burja, Leonida Goropevšek, Martina Kozamernik, Binca Lomšek, Ina Malus, Barbara Rabič, Emanuela Rodica, Tavčar Marjana,  Helena Testen in Milica Tomšič. Prireditev je bila v poletno sončnem vremenu v senci dvornega vrta v soboto 8.6.2019  kot uvod v odprtje 3.likovne kolonije.  Udeležili  se je mnogi  gostje, obiskovalci  in  med njimi tudi pet mengeških likovnikov.
 
Župan Občine Polzela  Jože Kužnik je nagovoril številno občinstvo, predsednik KUD Polzela Marko Slokar pa  je sodelujočim likovnikom podelil nagelj v zahvalo za sodelovanje. Čez nekaj dni se bo razstava iz dvorca Novi Klošter preselila na grad Komenda na Polzeli.
 
Besedilo in fotografije: Binca Lomšek