MENGŠANI NA DUNAJU

V četrtek 9. oktobra je bil na sejmišču poleg legendarnega Dunajskega parka Pratra v okviru Wiesen Festa Slovensko Hrvaški dan, ki so in smo ga zaznamovali Mengšani. Kar 59 članov, od Mengeške godbe, Kluba Harmonikarjev Stopar, Folklorne skupine Svobode Mengeš in turističnih delavcev TD Mengeš, ter predstavnik Melodije Mengeš je ustvarjalo program od 12 do 19 ure. Sam festival je oblika »avstrijskega« Oktoberfesta, ki ga zaznamuje glasba, pivo in turizem. Bili smo zelo toplo sprejeti, kar smo gostiteljem vrnili z odlično turistično in promocijsko predstavitvijo, posebej pa smo jih seveda navdušili z slavno Mengeško godbo, harmonikarji in folkloristi. Sami gostitelji so bili presenečeni, da smo tako odlični. Podžupan občine Mengeš Jože Vahtar je na otvoritvi predstavil občino Mengeš in povabil vse navzoče, da si ogledajo našo občino v Srcu Slovenije. Poudaril je, da smo s sloganom »S pesmijo v srcu« prinesli tudi Dunajčanom košček naše kulture.
Popoldne so program zaokrožili še glasbeniki kvinteta Begunčani in tudi tu smo imeli v njihovih vrstah Mengšana – Robija Požarja.
Utrujeni, predvsem pa izredno dobre volje in zadovoljni, smo se vračali domov, saj smo predstavili občino Mengeš, kulturo in turizem v najboljši možni obliki. Da je to res, potrjujejo že dana povabila za druga gostovanja, ki jih lahko izkoristimo.