MIHAELOV SEJEM 2013 V MENGŠU

V soboto in nedeljo 21.in 22. septembra je društvo Mihaelov sejem in organizator Taideja poskrbelo, da so v Mengšu se odvijali tradicionalni sejemski dnevi, tokrat že 21 po vrsti. Prav rezervacija datuma sobota 21. september in 21 sejem sta nosila simboliko prireditve ob istočasnem prvem jesenskem dnevu. Seveda pa je sejemske dneve prežemala glasba in druga kulturna dejavnost, ki se je prepletala čez vsa dva dneva dogodkov.
Otvoritev je bila ob 13,30 uri z obvezno Mengeško godbo in koncertom harmonikarjev sekcije Mihaelov sejem. Otvoritveni govor je imela predsednica Turističnega društva Mengeš ga. Zorka Požar, ki je orisala zgodovino mengeškega sejmarjenja in pomen sejma za današnje dni.
V nedeljo je bila tradicionalna gasilska maša, ki je bila darovana za varno delo gasilcev pri njihovem delu z cerkvenimi pevci in Mengeško godbo. Po maši je sledil sklop glasbe harmonik, saj so na festival harmonike prišli godci iz občin področja Srca Slovenije. Gledalci so toplo pozdravili tudi folklorne skupine iz cele Slovenije in njihove nastope, ki jih je zaokrožil promenadni nastop Mengeške godbe.
V sejemskih dnevih smo ocenili, da nas je obiskalo več kot 5000 obiskovalcev, kjer jim je bilo na voljo več kot 50 prodajnih stojnic in 40 etno prikazov dela domače in umetne obrti. Mladi pa so se lahko zabavali v luna parku, prav tako pa so si v večernih urah lahko ogledali tekmo slovenske košarkarske reprezentance na Evrobasketu 2013.
Vsakdo je lahko našel kanček za sebe, če je le našel čas in si ogledal ponudbo 21. sejma v Mengšu.