NA RAZSTAVI "PODOBA LJUBLJANE" TUDI LIKOVNO DRUŠTVO MENGEŠ

»NOV POGLED NA STARO« IRENE GORENC IN »ALEGORIJA MOČI« BINCE LOMŠEK
Zveza kulturnih društev Ljubljana, JSKD OI Ljubljana in Društvo likovnikov Ljubljana so v torek 19.12.2017 v zgodovinskem atriju Mestne hiše Ljubljana odprli razstavo 37. Ex tempora »Podoba Ljubljane«. V uvodu je nagovoril prisotne predsednik Društva likovnikov Ljubljana Rajko Bogataj.
Glasbenik in umetnostni zgodovinar Lado Jakša, ki je je z avtorsko glasbo zapolnil atrij, navdušil navzoče in ob koncu pripravil multivizijo - ter ob svoji glasbi predstavil vse razstavljene slike. Likovno oceno razstavljenih del je podala umetnostna zgodovinarka in likovna kritičarka Nuša Podgornik. Pokrovitelj te prireditve je župan MOL Zoran Jankovič, ki je na kratko prireditev tudi obiskal. Ubrani glasovi ženskega pevskega zbora KUD Brezovica so zveneli veličastno, praznično in ogreli prezeble obiskovalce.
»Nov pogled na staro« je delo Irene Gorenc in »Alegorija moči« delo Bince Lomšek , obe sta članici Likovnega društva Mengeš. V družbi 45 likovnih del avtorjev iz vse Slovenije bo na ogled do 10. januarja 2018 med 8.00 in 22.00 uro.
 
Besedilo in fotografije: J.Šmon