Opozorilo - odlaganje kosovnih odpadkov

V Občini Mengeš je od četrtka, 12. septembra, pa do 16. septembra 2019 potekal jesenski odvoz kosovnih odpadkov, ki ga Občina Mengeš skupaj z JKP Prodnikom organizira dvakrat letno. Z organizacijo kosovnih odpadkov se zmanjšuje količina nepravilno odloženih odpadkov, tako v zabojnike ob domovih kot na ekoloških otokih ter črna odlagališča v naravi.

Organizatorji odvoza se zahvaljujejo vsem, ki ste sodelovali pri jesenskem odvozu kosovnih odpadkov in vsem, ki odlagate kosovne odpadke skladno z navodili - na odjemno mesto za pobiranje komunalnih odpadkov. V nekaterih primerih pa so bili kosovni odpadki odloženi na mestih, ki so neprimerna za odlaganje odpadkov oziroma celo na mestih, kjer je odlaganje odpadkov prepovedano. Prosimo vas, da nas v prihodnosti o tem obvestite, saj je odlaganje odpadkov v bližino kulturnih in drugih spomenikov prepovedano in zato kaznivo.

Pravila v lokalni skupnosti so postavljena za lažje sobivanja, spoštovanje soljudi, tudi spomenikov, ki so pomemben element pri gradnji pripadnosti in identitete skupnosti, zato vas prosimo, da skupaj ohranimo zavest o pomenu varovanja okolja tudi s spoštovanjem kulturnih in drugih spomenikov oziroma pravil, ki določajo, kje se odpadki lahko odlagajo in kje ne.