OTVORITEV RAZSTAVE IN PODELITEV NAGRAD OB MESECU POŽARNE VARNOSTI

V sredo, 18. novembra 2015 je bila v Kulturnem domu Mengeš odprta razstava likovnih del na temo evakuacije ob mesecu požarne varnosti z naslovom »Ko zagori, naj se ti ven mudi!« Natečaj v oktobru vsako leto razpiše Gasilska zveza Mengeš, v njem pa sodelujejo učenci razredne stopnje Osnovne šole Mengeš. Znanje postopkov evakuacije je zelo pomembno ob nastanku izrednih razmer, saj organiziran umik iz ogroženih prostorov lahko reši marsikatero življenje. Vajo evakuacije vsako leto izvede tudi OŠ Mengeš, zato so likovni izdelki odražali dejansko poznavanje evakuacije in postopkov reševanja.
Po otvoritvi razstave je potekala še podelitev nagrad najboljšim avtorjem na podlagi izbora mentorjev in akademskega slikarja Vinka Železnikarja. V programu, ki ga je povezoval Miha Žargi, so zbrane nagovorili župan Občine Mengeš Franc Jerič, ravnatelj OŠ Mengeš Milan Burkeljca, predsednik Gasilske zveze Mengeš Janez Koncilija in predsednik Komisije za mladino GZ Mengeš Robert Ručigaj, ki je mladim podelil simbolične nagrade, skupaj s predsednikom GZ Mengeš pa najboljšemu razredu tudi posebno priznanje v obliki kipca – maskote gasilčka. V letu 2015 ga je prejel 4. b razred z mentorico Simono Horvat za najbolj realističen likovni prikaz evakuacije.
Prireditev je za odličnimi glasbenimi vložki popestril mladi harmonikar Anžej Šarc, ki je tudi gasilec v PGD Loka pri Mengšu in član ekipe pionirjev, ki je na letošnjem regijskem tekmovanju zasedla 1. mesto in se uvrstila na državno tekmovanje v letu 2015.
 
Foto: Sandi Zajc
Tekst: GZ Mengeš