OTVORITVENI TURNIR TENIŠKEGA KLUBA MENGEŠ

Letos smo se lotili obnovitvenih del na naših igriščih. Najbolj so nas motili zarjaveli stebri in strgana zunanja mreža ob igriščih pri brunarici. Začeli smo pred poldrugim mesec. Porezali smo stare zarjavele kovinske stebre med igrišči 3, 4 in 5 ter jih nadomestili z lepimi pocinkanimi, ki jih je priskrbel Vinko. Jaka je priskrbel gradbenike, ki so s "štemarco" podrli obstoječo škarpo, "zafršolali"   in zabetonirali novo. Nekaj najbolj zagretih za delo nas je nato na stebre napelo nosilne vrvi na katere smo potem pritrdili novo kovinsko mrežo. Tudi vhodna vrata na igrišča smo prebarvali in sedaj je skozi svetla vrata, izhod z igrišč prijeten tudi za tiste, ki igrišča zapuščajo po porazu s sklonjenimi glavami. Pri brunarici smo malo podaljšali nadstrešek in naredili malo zavetja z rolojema za tiste, ki se nam ne mudi domov in radi ob debatah preverjamo svoja znanja. Naš dan zmage smo praznovali na isti dan kot slovenski dan zmage nad okupatorjem. Ker so bila igrišča pripravljena, se je poletna sezona v tenisu lahko začela in skozi novo žičnato mrežo smo lahko opazovali napete dvoboje na:
 
"Otvoritvenem turnirju 9. maja 2015" 
Po jutranjem rahlem dežju se je nebo razjasnilo, temperatura je bila ravno prava, da nam glave niso bile preveč razgrete in lahko smo začeli letošnji otvoritveni "šampanjc" turnir dvojic. Turnirja se je udeležilo 29 članov kluba, ki so se bili pripravljeni boriti za nove ATP točke rangiranja v našem klubu. Žal se turnirja zaradi bolezni ni mogel udeležiti naš dolgoletni najstarejši član Franci Zabret, ki je do zdaj vodil večino tekmovanj. Upamo in želimo mu, da bo bolezen hitro premagal in se nam kmalu pridružil. Pa tudi župan nas je prišel samo malo pogledat, ker zaradi obveznosti ni mogel nastopiti na turnirju. Škoda, saj je letos na pripravah na Lošinju dosegel vrhunski rezultat.
Tokrat je prevzel vlogo vodje tekmovanja Leo in po žrebu smo na igriščih pokazali naša teniška znanja. Odigrali smo tri kola in po seštevku vseh dobljenih iger se je najboljših osem tekmovalcev uvrstilo v polfinale. Veliko presenečenje sta pripravila Tomaž Zabret (Hanzi) in Stane Ocepek (suhec ), ki sta se z velikim številom točk uvrstila v polfinale, kar v prejšnjih letih ni bila navada. Stane je potem z Urošem Bregarjem celo osvojil tretje mesto. Moram pa poudariti, da se je v finale uvrstil tudi David Majcen, ki pa tokrat ni bil "majcen", ampak veliki David. V finalu pa s soigralcem Ljubom Miričem nista bika kos "najglasnejšemu" Matjažu Lobodi in njegovemu "tihemu" soigralcu Jožetu Jutražu, kateri pa je pokazal največji napredek med upokojenci.
 
Ko pa je bilo tekmovanja konec in so bile podeljene nagrade, se je začel najpomembnejši del današnjega srečanja. Naš predsednik kluba Marjan Mušič, ki nas je danes pogostil s hrano in tekočimi zadevami je pred kratkim praznoval rojstni dan, pomembno pa je tudi, da se je upokojil. Zdaj, ko je stopil v šestdeseto leto mu želimo, da bo v "penziji" užival in prejel čim več pokojnin ne glede na to kako visoke bodo. Ob takšnem življenjskem dogodku se spodobi, da slavljenec dobi tudi darilo, zato smo mu ga tudi pripravili. Da pa bi do našega darila prišel z malo truda, smo v pet praznih škatel od teniških žogic skrili darila za Marjana. Postavili smo jih na servirno črto teniškega igrišča, on pa je moral z nasprotne strani igrišča z osnovne črte zadeti s servirnim udarcem čim več škatel. Na razpolago je imel petdeset žogic s katerimi jih je poskušal zadeti. Njegova asistentka pri dodajanju žogic iz košare je bila vedno dobro razpoložena hči Liza. Škatle, ki jih je zadel so bile njegove in seveda vsebina v njih, ostale pa so pripadale klubu. S servisom je bil 40% natančen, torej je zadel dve škatli, kar pa je po dolgem in napornem celodnevnim tekmovanju kar lep uspeh. 
 
Upamo, da bo ob naslednjem jubileju še bolj uspešen, in sicer tako kot je pri vodenju našega kluba.