PODELITEV NAGRAD UDELEŽENCEM LIKOVNEGA NATEČAJA GASILSKE ZVEZE MENGEŠ

V četrtek, 20. novembra 2014 je bila v Kulturnem domu Mengeš odprta razstava likovnih del na temo meseca požarne varnosti pod geslom »Špricaj raje po šoli – postani prostovoljni gasilec!« Geslo je povzeto po projektu Plaktivat, ki je nastal v sodelovanju med družbo TAM-TAM, agencije Yin + Young in Gasilsko zvezo Slovenije.
 
Natečaj v oktobru vsako leto razpiše Gasilska zveza Mengeš, v katerem sodelujejo učenci razredne stopnje Osnovne šole Mengeš. Letošnja tema, ki je bila nekoliko razširjena tudi na poznavanje dela in opreme gasilcev, je pokazala veliko kreativnost mladih ustvarjalcev, ki so pod vodstvom mentoric v svojih izdelkih prikazali dobro poznavanje področja gasilske dejavnosti.
 
Po otvoritvi razstave je potekala še podelitev nagrad najboljšim avtorjem. V programu, ki ga je povezoval Miha Žargi, so zbrane nagovorili podžupan Občine Mengeš Bogo Ropotar, predsednik Gasilske zveze Mengeš Janez Koncilija in predsednik Komisije za mladino GZ Mengeš Robert Ručigaj, ki je mladim podelil simbolične nagrade, skupaj s predsednikom GZ Mengeš pa najboljšim razredom tudi posebna priznanja v obliki kipca – maskote gasilčka. V letošnjem letu so bili podeljeni kar trije in sicer 2. a razredu za idejo o prikazu prave gasilske čete, opremljene v zaščitnih gasilskih oblekah z gasilskim orodjem in opremo, 4. a razredu za izredno natančno prikazano gasilsko orodje in opremo ter 4. c razredu, ki je s tremi maketami prikazal pravo gasilsko intervencijo.
 
Prireditev je z recitacijo in plesno točko popestrila Nastja Aleš.
 
Foto: Miha Ulčar
Tekst: GZ Mengeš