PRAZNIK OBČINE MENGEŠ 2014

Letošnji praznik naše občine smo s slavnostno akademijo proslavili v Kulturnem domu Mengeš na sam rojstni dan našega rojaka Janeza Trdine. Kulturni program so oblikovali člani ZKD (Pevski zbor Rž KD Antona Lobode, pevski zbor Svoboda Mengeš, mladinska in otroška folklorna skupina Svoboda Mengeš) in Osnovna šola Mengeš s Trdinovo potjo. Povezovalni tekst je z izbranimi besedami pripravila in vodila Nataša Vrhovnik Jerič.
Na akademiji smo podelili Trdinovo nagrado Luciji Podgoršek za delo »Praznovanje Gregorjevega v Mengšu in Loki pri Mengšu«.
Znak Občine Mengeš pa so prejeli : kadetinje namiznoteniške sekcije Športnega društva Partizan, Uredniški odbor za izdajo knjige Loka pri Mengšu v objemu časa, Nataša Vrhovnik Jerič za delo na organizaciji kulturnih prireditev, Boštjan Svete za delo z mladimi v Folklorni skupini KD Svoboda Mengeš in Tone Muller za dokumentarno filmsko ujemanje dogodkov na filmski trak.
Občinska priznanja za delo pa so prejeli: srebrni priznanji sta dobila Marjana Brojan za požrtvovalno delo v društvih v Loki pri Mengšu in Gregor Gostiša za delo na športnem področju. Zlato priznanje pa je tokrat šlo v roke Prostovoljnemu gasilskemu društvu Loka pri Mengšu ob njihovem 80 letnem delovanju.
Višek slovesnosti pa je bila podelitev in razglasitev naziva častnega občana, ki ga je prejel Peter Krušnik. Lik  in delo Petra Krušnika je bilo nagrajeno z najvišjim priznanjem, ki si ga je zaslužil z svojim izredno bogatim prostovoljnim delom v svojem življenju in pomembno oblikoval družbeno življenje in dogajanje v občini Mengeš.
 
Tekst: J.V.
Foto: Miha Požar in Občina Mengeš