PREDSTAVITEV SRCA SLOVENIJE NA OTVORITVI POLETNE SEZONE V BIOGRADU NA MORU

Na rivi v Biogradu na moru je v petek, 31. maja 2013, potekala predstavitev turističnega območja Srca Slovenije. Predstavitev je potekala v sklopu tamkajšnjega festivala kulinarike Gastro stol, kjer se je predstavljalo več kot 400 razstavljavcev iz Hrvaške, Slovenije, Bosne in Hercegovine in Madžarske. Poleg Razvojnega centra Srca Slovenije sta se predstavili tudi občina Mengeš s svojimi sladkimi dobrotami in medeno penino ter občina Litija z sladkovodnimi ribami, cvičkom in raftingom.
Samo prireditev so obogatili tudi naši pevci in harmonikaši. Tako je utrip rivi dajalo Društvo harmonikarjev Stopar iz Mengša, navduševali pa so tudi pevci iz pevske skupine Lipa iz Litije. Skupaj so navdušili tudi na glavnem odru. V predstavitvi Srca Slovenije so aktivno sodelovali tudi podžupan Občine Mengeš, g. Jože Vahtar in podžupana Občine Litija, g. Aleksander Gombač in g. Gregor Zavrl. V soboto, 1. junija 2013 pa je bilo na Občini Biograd na moru organizirano tudi srečanje z županom Biograda na moru, g. Ivanom Knezom. Župan nam je predstavil številne razvojne projekte v občini, ki ima 5.500 prebivalcev in je močno odvisna od turizma, saj letno beleži skoraj 1.5 milijona nočitev.
Predstavitve v Biogradu na moru so se udeležili tudi predstavniki Mladinskega centra iz Litije, ki so skupaj z Društvom za zaščito okolja Hippocampus iz Biograda uspešno kandidirali na razpis Mladi v akciji in pridobili kar tri skupne projekte za mlade!
 
Gašper Kleč in Jože Vahta