PROSLAVA OB DRŽAVNEM PRAZNIKU SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI - BOŽIČNO NOVOLETNI KONCERT MENGEŠKE GODBE IN PODELITEV TURISTIČNIH PRIZNANJ ZA LETO 2012

Vsako leto 26. decembra, Mengeška godba pripravi slavnostni koncert, ki nas popelje v praznike. Tako je bilo tudi letos. V prvem delu proslave je bil poudarek na državnem prazniku Samostojnosti in enotnosti. Slavnostni govornik je bil Franc Hribar, predsednik Gasilske zveze Mengeš in svetnik Občine Mengeš. V govoru je orisal prehojeno pot in jo povezal z današnjim časom, kjer je in bo potrebna enotnost, kot v preteklih letih osamosvajanja.
Sledil je prvi del koncerta, pod dirigentskim vodenjem kapelnika Dimitrija Ledererja.
V presledku koncerta  je predsednica Turističnega društva Mengeš, Zorka Požar podelila turistična priznanja za lepo urejene hiše in okolico. Letos so jih prejeli: družina Burkeljca iz Pristave, družina Belaj – Prelovšek iz Majstrove ulice, družina Zdravič iz Ropretove ulice, družina Tomažič iz Topol, Melodija Glasbila d.o.o. in Dom počitka Mengeš.
Sledil je drugi del koncerta, v katerem so nas, z izvirnimi zamislimi, presenitili mengeški godbeniki, ki jim je bil namenjen aplavz več kot 550 prisotnh obiskovalcev, ki so napolnili mengeški hram kulture.
Mengeški župan Franc Jerič in kapelnik Mengeške godbe Dejan Kovač, pa sta vsem prisotnim zaželela lepe praznike in srečno v Novem letu 2013.