Prva Kuh'na v Mengšu v letu 2019 z melodijami okusov in glasbe ponovno zadovoljila tako obiskovalce kot ponudnike

V soboto, 18. maja 2019, je na tržnem prostoru občine Mengeš ob Gasilskem domu Mengeš potekala prva Kuh'na v Mengšu v letu 2019. Gostinci so pripravili neverjetno raznolike okuse, kar je v uvodnem pogovoru s ponudniki izpostavil tudi Bogo Ropotar, podžupan občine Mengeš: »Veseli smo, da so se tako gostinci kot nastopajoči odzvali vabilu in pripravili izredno zanimivo ponudbo.« Po končani Kuh'ni v Mengšu pa je povedal: »Sprva je zgledalo, da bo vreme obiskovalce pregnalo. Pa vendar nas je kasneje presenetilo celo sonce in na koncu je bil obisk vsekakor nad pričakovanji.« V času otvoritve je bilo obiskovalcev manj kot navadno, okoli 10. ure je začelo celo rositi in deževati. Slab začetek majske Kuh'ne v Mengšu se je zelo dobro končal, saj so začeli obiskovalci ob 12. uri prihajati in gostinci so do zaključka, pred popoldansko ploho, uspeli razprodati vse pripravljene dobrote.  
 
V okviru prve Kuh'ne v Mengšu v letu 2019 so svoje melodije okusov predstavili Toma prireditve, ki so ponudili pohanega piščanca in kalamare na žaru, Gostilna Dobenski hram, ki so presenetili s polnjenimi paprikami, odojkom in fuži, Mangoop Burgers 'n' stuff, ki je pripravil nekaj novih okusov hamburgerjev, Maher Kaddoura, ki je ponudil okuse orienta, Turistično društvo Mengeš, ki je dišalo s šmornom, potico in flancati, Ana Lemič z Leana Sweets, ki je pripravila slaščice ter Jože Topolovec, ki je ponujal sladkorna peno, balone in sladoled.
 
V okviru Kuh'ne v Mengšu se je z lesenimi skledami predstavil Klub čarodej. Ponudbo pa so s svojimi izdelke obogatili tudi redni ponudniki tržnega prostora Kmetija pri Vazarju, Sadjarstvo Kimovec, Lali d.o.o., Kmetija Mis in Mesnine Mrčun. Obiskovalci Kuhʼne v Mengšu, melodije okusov in glasbe so njihovi izdelki pritegnili. Vse, ki bi želeli v prihodnjih tednih obnoviti zaloge njihovih izdelkov, organizatorji kuhinje opozarjali, da so redni ponudniki tržnega prostora na tržnem prostoru vsako soboto od 8. do 11. ure.
 
Bogastvo melodij so na Kuh'ni v Mengšu pričarali Mengeška godba, ki je dokončno pregnala deževne oblake, Klub harmonikarjev Stopar, orgličar Marjan Urbanija in Ansambel Tilna Hodnika. Prijetno druženje je bilo ob glasbeni spremljavi še bolj družabno. Ob zaključku Kuh'ne v Mengšu, melodijah okusov in glasbe, so bili zadovoljni tako organizatorji, saj je vreme v času kosila ponudilo celo nekaj sonca, ponudniki, ki so razprodali pripravljeno in seveda obiskovalci, ki so jih presenetili novi okusi. Vsi so obljubili, da se v letu 2019 se srečamo.