PRVO SREČANJE TENIŠKEGA KLUBA MENGEŠ IN TENIŠKEGA KLUBA DUPLICA

V soboto 16. 1. 2016 je bila mengeška Harmonija prizorišče še enega velikega spopada dveh teniških gigantov izpod Kamniških planin. Tokrat so loparje prekrižali igralci TK Duplice in TK Mengša. Srečanje prijateljskih klubov je bila ena izmed prvih novosti letošnjega leta saj se kluba, ki se med seboj sicer dobro poznata v tako velikih zasedbah nista še nikoli srečala. Kapetana Dušan Planinšek in Marjan Ajtnik sta tekom celotne sobote na igrišča napotila kar 86 igralcev.
Tekmovanje se je začelo v zgodnjih jutranjih urah, in sicer ob osmih zjutraj v popolnem znamenju kluba iz predmestja Kamnika. Začeli so zelo suvereno in povedli s 4:0. Led je strani Mengšanov prebil Luka Jakopin. Vendar pa so Dupličani tekom celotnega dopoldneva vodili in odšli na zasluženo kosilo nasmejanih obrazov. Domačini pa so ohranili mirne živce in vse upe polagali v popoldanske dvoboje. Z mislijo, da era Dupličanov ne more večno trajati so prišli tudi bolj ugodni rezultati. Mengšani so zaostanek hitro zmanjšali in kmalu po kosilu uspeli skupni rezultat prevesiti v svojo korist. Zmago za vodstvo sta priborila oče in sin Zdene in Primož Žnidaršič. Bolj kot se je popoldne začelo prevešati v večer bolj glasni so postajali tudi navijači ob robu igrišča in s tem je tudi rasla rezultatska razlika. Mengšani so nizali zmago za zmago in ob zmagi Bojana Miriča dosegli osemnajsto, kar je zadoščalo za skupno slavje. A mengeški mlin se kljub izpolnitvi končnega cilja še ni ustavil, saj so domačini do večera nanizali še nekaj lepih tekem z izidom v domačo korist. Kar nekaj lepih zmag se je tekom dneva zvrstilo tudi s strani Dupličanov. Izpostaviti gre predvsem zadnjo tekmo dneva med Tadejem Starčičem in Miho Crnkovičem. Poskrbela sta za pravo češnjo na torti in z izjemno predstavo v kateri je zasluženo slavil Crnkovič navdušila gledalce ob igrišču. Po koncu zadnje tekme pa je domači selektor Dušan Planinšek na tablo z rezultati z nasmeškom na obrazu zapisal rezultat Mengeš : Duplica 22 : 13. S tem pa družabnost in veselje še zdaleč ni bilo zaključeno. Sledila je še slavnostna podelitev in nagovori obeh kapetanov ter predsednikov obeh klubov.
Vsi skupaj že komaj čakamo novega srečanja, ki se bo odvilo poleti na igriščih enega izmed klubov. Po napovedih Duplice naj se poslej Mengšani ne bi več tako sladko smejali. Mengšani pa sporočamo nazaj, da se na omenjeni dvoboj že vneto pripravljamo z asom v rokavu imenovanem Teniške priprave Lošinj 2016.
 
Tekst in foto: Teniški klub Mengeš