RAZSTAVA IN PODELITEV NAGRAD OB MESECU POŽARNE VARNOSTI

V četrtek, 24. novembra 2016 je v Kulturnem domu Mengeš potekalo srečanje najboljših avtorjev likovnih del natečaja meseca požarne varnosti, ki ga vsako leto za učence razredne stopnje Osnovne šole Mengeš razpiše Gasilska zveza Mengeš. Tema letošnjega oktobra je potekala pod geslom »Delujmo preventivno!«, razstava najboljših del po izboru mentorjev in akademskega slikarja Vinka Železnikarja pa je bila postavljena od 15. novembra dalje v preddverju Kulturnega doma. 
 
Na srečanju so bile avtorjem razstavljenih slik podeljene simbolične nagrade. V programu podelitve, ki ga je povezoval Miha Žargi, sta zbrane nagovorila podžupan občine Mengeš Bogo Ropotar in predsednik Komisije za mladino GZ Mengeš Robert Ručigaj, ki je tudi podeljeval nagrade posameznikom kot tudi priznanje najboljšemu razredu, ki ga je v obliki maskote gasilčka za leto 2016 prejel 2. a razred z mentorico Mojco Jontes.
 
Srečanje je s plesnim nastopom popestrila Nastja Aleš, mlada gasilka Prostovoljnega gasilskega društva Topole.
 
Izvedbo natečaja so tudi letos omogočili donatorji Špas Teater, Občina Mengeš in Mojca Aleš, s. p., za kar se jim najlepše zahvaljujemo.
 
 
 
Foto: Sandi Zajc
Tekst: Gasilska zveza Mengeš