»REFLEKSIJE« FOTOGRAFSKA RAZSTAVA BINCE LOMŠEK V KRANJU

Članica Likovnega društva Mengeš je v galeriji Bala  skupaj z JSKD OI Kranj pripravila 30 fotografij z  naslovom »Refleksije«. Odprtje je bilo v četrtek 21. Februarja 2018 ob 18.uri.
Predstavnica JSKD OI Kranj ga. Slavica Okorn je v pozdravnem nagovoru na kratko opisala, kako aktivna je umetnica Binca Lomšek na več področjih. Ni le fotografinja, je tudi slikarka, pesnica, novinarka, predvsem je vsestranska ustvarjalka z veliko energije, volje in ambicije po iskanju novega, zanimivega in popolnejšega.
Še posebno blizu ji  je fotografija, za kar je prejela številne nagrade in priznanja na natečajih po Sloveniji. Njene fotografije krasijo scenografijio TV SLO in POP TV. Najbolj je ponosna na eno  prvih fotografij, ki bi jo lahko uvrstili na to razstavo, z naslovom »Kje si zombi?«. Zanjo je prejela srebrno paleto Zveze likovnih društev   Slovenije. To razstavo je pripravljala dobro leto.
Kot refleksijo na prihajajočo pomlad je razstavo popestril obisk  še ne šest letne vnukinje, za katero je pred tremi leti izdelala kompletno opravo za kurenta z masko vred. Masla kurentka je plesala med številnimi obiskovalci malo zadržano, verjetno zato, ker bo pust šele prišel.
Binca je tudi pesnica, tako je ob  zaključku prebrala pesem »VOLČJE TESTO«, ki jo je posvetila pokojnemu pisatelju, dramatiku in esejistu Marjanu Rožancu,  sodelavcu, ob katerem je spoznavala lepoto besede.
Razstava bo na ogled do 13.3.2019 po predhodni najavi na telefon 04/201-37-32.
Vabljeni!
 
Besedilo J. Šmon
Fotografije: Lojze Burja