ROJSTNI DAN JANEZA TRDINE - PRAZNIK OBČINE MENGEŠ

Na rojstni dan pisatelja Janeza Trdine, 29.  maja, občina Mengeš praznuje svoj občinski praznik. Osrednja slovestnost je bila v Kulturnem domu Mengeš ob 19. uri. Pred samim Kulturnim domom, je glasbeni trio z zvoki privabljal obiskovalce in opozarjala na dogodek.
V prvem delu  smo bili priča slavnostni seji Občinskega sveta Občine Mengeš, kjer je župan Franc Jerič v govoru orisal delo skupnosti in pot za naprej, ter zaželel vsem občanom in gostom prijetno praznovanje. V nadaljevanju sta bili podeljeni najprej županovi priznanji - znak Občine Mengeš, ki sta ju dobila Miha Žargi in Anže Lanišek, nato pa še občinska priznanja, ki so jih prejeli Slavko Grilc, Niko Urankar, Matjaž Loboda, Luka Pirš in AMD Mengeš.
V kulturnem programu so sodelovali pevci Mešanega pevskega zbora Svoboda Mengeš, ki letos praznujejo 40 let delovanja, z besedo pa je prireditev povezala predsednica Zveze kultunih društev občine Mengeš Nataša V. Jerič.
Že drugo leto zapored je v drugem delu prireditve Mengeška godba pripravila koncert, tokrat z naslovom "Z godbo okoli sveta". Odlična in inovativna glasbena prireditev je pritegnila poslušalce, ki so zaploskali in nagradili izvajalce. Koncert Mengeške godbe je povezoval imitator in radijski napovedovalec g. Artač.