SLAVNOSTNA AKADEMIJA V POČASTITEV SLOVENSKEGA KULTURNEGA PRAZNIKA

Na predvečer kulturnega praznika je v Kulturnem domu Mengeš potekala slavnostna akademija v počastitev slovenskega kulturnega praznika in 40-letnice literarnega ustvarjanja pisatelja Ivana Sivca. Slavnostna akademija je potekala v organizaciji Zveze kulturnih društev Občine Mengeš in pod pokroviteljstvom Občine Mengeš. Navzoči so lahko prisluhnili povesti o mladosti pisatelja, Karantaniji, Prešernu in najnovejši knjigi o aboridžinih iz Avstralije. Scenarij za prireditev je pripravila Nataša V. Jerič, slavnostno akademijo pa so sooblikovali še pisatelj Ivan Sivec, igralec Kondi Pižorn, pevski zbor Rž , Otroška folklorna skupina Svoboda Mengeš in KD Franca Jelovšeka Mengeš. Prireditev so povezovali mladi člani KD Antona Lobode iz Loke pri Mengšu pod mentorstvom Nataše Vrhovnik Jerič, ki so navdušili vse prisotne.
Zveza kulturnih društev Občine Mengeš je tudi letos podelila priznanja za delo v ljubiteljski kulturni dejavnosti. Prejeli so jih: Jože Brojan iz KD Antona Lobode Loka pri Mengšu in Hervin Jakončič iz KD Mihaelov sejem in sicer zlato priznanje, srebrno pa Barbara Rabič iz Likovnega društva Mengeš. Posebno priznanje ZKD OM pa je bilo podeljeno KD Svoboda Mengeš za 60 letno delo društva in 40 letnico pevskega zbora. Prireditev je povezoval Miha Žargi.
Najlepša popotnica prireditvi je, da so bili vsi prisotni navdušeni nad celotno zamislijo in izvedbo slavnostne akademije.