ŠOLA ZDRAVJA TUDI V MENGŠU

V Mengšu že od septembra 2011 deluje skupina Društva šole zdravja. Člani društva vsako jutro, razen nedelj in praznikov, telovadijo na prostem. Vaje so primerne za vse, saj se v 30 minutah razgiba večino sklepov po ruski metodi  1000 gibov avtorja Nikolaya Grišina.
Po spletu okoliščin se je ideja o vsakodnevni jutranji telovadbi razširila iz Domžal in Trzina, ki so tudi sprva vodili telovadbo, za kar se jim zahvaljujemo. Sedaj vaje večinoma vodi Sitar Ljuba, ki je že dolgoletna članica Šole zdravja. Namen Društva šole zdravja pa ni samo telovadba ampak tudi izobraževanje in druženje. Imeli smo že več strokovnih predavanj s področja zdravja in več družabnih aktivnosti in tudi srečanja v Šmarjeških Toplicah in na Ptuju. Podporo smo dobili tudi na občini saj je telovadce prišel pozdravit župan in na društvo nakazal tudi simbolični prispevek. Enkrat na mesec imamo dovoljenje s strani občine, da lahko koristimo njihove prostore v dopoldanskem času za sestanke in predavanja.
V okviru našega programa dela smo se odločili za samostojno čistilno akcijo iz katere so tudi fotografije.
P.S.: Sedaj nas je že blizu 50. Pridite nas pogledat, mogoče se boste tudi vi navdušili za jutranje razgibavanje sklepov. Dobite nas vsak dan ob osmih pred Oranžerijo.
 
Besedilo in foto: Šola zdravja Mengeš