ŠPORTNI DAN V LOKI PRI MENGŠU

V torek, 25. junija, na praznik dneva državnosti, smo v Športnem parku v Loki pri Mengšu organizirali športni dan ter se pomerili v odbojki na mivki in balinanju.
  
Na turnirju v odbojki na mivki se je zbralo rekordnih 14 ekip s po tremi igralci. Ob pogledovanju proti nebu smo bili malo zaskrbljeni, saj vreme ni bilo preveč obetavno, vendar so bile naše skrbi povsem odveč. Z žrebom smo ekipe razdelili v 3 skupine in začeli s tekmovanjem.  Finalni boji so se igrali že v večernih urah pod reflektorji. Po hudih borbah  je prvo mesto osvojila ekipa ŠD Preserje, ki je v finalu premagala ekipo Obdojkarji. Za tretje mesto pa sta se pomerili ekipi Perspektivni kader in naši najbolj zvesti udeleženci turnirjev, ekipa iz Litije, Barakuda. Zmagala in s tem osvojila tretje mesto je ekipa Perspektivni kader. Prvouvrščene ekipe so prejele pokale. Mi pa smo se že začeli pripravljati na 4. tradicionalni Športni dan, ki bo predvidoma septembra.
 
Istočasno se je na balinarskem igrišču odvijala tradicionalna tekma med ekipo Severna Loka in Južna Loka. Vsaka ekipa je štela 8 izkušenih igralcev, ki so zdržali tekmo od 9 ure zjutraj do 19 ure zvečer. Že od začetka je povedla ekipa severnjakov in celo tekmo držala prednost do končnega rezultata 138 za sever in 120 za jug.
Med tekmami, ki so trajale ves dan  smo se krepčali z dobrotami z žara.
 
Tekst in foto: ŠD Loka pri Mengšu