SPOŠTOVANI ROKODELCI, OBRTNIKI IN VSI, KI RADI USTVARJATE

Usposabljanje za vse, ki izdelujejo unikatne izdelke
Znate plesti košare, kvačkate, se ukvarjate z oblikovanjem keramike ali nakita, izdelujete lesene izdelke ali kaj drugega? Četudi se s tem ukvarjate le ljubiteljsko, vabljeni na usposabljanje z vsebinami, ki vam bodo dale navdih za vaše nadaljnje delo. Tradicionalna rokodelska znanja in sodobno umetnostno ustvarjanje sta odlična priložnost za razvoj podjetniških zgodb na podeželju. Morda lahko svojo edinstveno zgodbo razvijete tudi vi! 
 
Usposabljanje bo potekalo v treh sklopih, ki so zasnovana tako, da boste dobili čim več odgovorov na vaša vprašanja, hkrati pa boste imeli tudi priložnost za razvoj lastne ideje:
  • SODOBNI VIDIKI ROKODELSTVA
Priznani etnolog prof. dr. Janez Bogataj bo spregovoril o pomenu združevanja tradicionalnih obrtnih znanj s sodobnim oblikovanjem in tehnologijo. Predstavil bo tudi način pridobitve znaka kakovosti Art&Craft Slovenija za izdelke domače in umetnostne obrti. Vabimo vas, da svoje izdelke prinesete s seboj, saj bo dr. Bogataj izmenjal z vami predloge za okvirne izboljšave do višje kakovosti.
Četrtek, 25. april 2013, od 16.00 do 18.30; Turistična kmetija Fajdiga, Temenica, Ivančna Gorica 
  • ROKODELCI IN NJIHOVE ZGODBE O USPEHU
Na srečanju vam bomo uvodoma predstavili osebne zgodbe ljudi, ki so se uspeli v slovenskem prostoru uveljaviti kot uspešni in prepoznavni rokodelci (pletarka, lončarka, oblikovalka unikatnega nakita, čevljar). Verjamemo, da boste ob njihovih zgodbah našli navdih tudi za svojo pot. Nadaljevali bomo z mag. Ladejo Godino Košir, ki bo na teh konkretnih primerih predstavila moč in pomen oblikovanja zgodb. Osvetlila bo ključna trženjska vprašanja, na katera si moramo odgovoriti, ko se podajamo v svet podjetništva.
Sreda, 8. maj 2013, od 16.00 do 18.30; Domačija Pr' Krač, Dolsko, Dol pri Ljubljani
  • STROKOVNA EKSKURZIJA Z OGLEDOM DOBRIH PRAKS
 
Junij 2013   
Vabimo vas, da na predavanje povabite tudi svoje znance, saj morda niso prejeli tega vabila. Prijave na elektronski naslov mojca.hauptman@razvoj.si ali na telefonsko številko 01 89 62 710, najkasneje do torka, 23. aprila. Število mest je omejeno.
Za udeležence, ki prihajate iz občin, ki sofinancirajo program Razvojnega partnerstva središča Slovenije (Dol pri Ljubljani, Litija, Ivančna Gorica, Mengeš, Šentrupert, Šmartno pri Litiji in Zagorje ob Savi) je izobraževanje brezplačno. Za ostale udeležence je cena 20 EUR na srečanje, za ekskurzijo pa bo cena objavljena naknadno. Ob zaključku prejme vsak udeleženec potrdilo o opravljenem usposabljanju.