"STANU SE SVOJEGA SPOMNI"

V četrtek, 7. februarja, je bila v Kulturnem domu Mengeš slavnostna akademija ob slovenskem kulturnem prazniku, ki so jo oblikovali člani Zveze kulturnih društev Občine Mengeš in učenci Osnovne šole Mengeš z mentorji Natašo Banko, Nado Cotman in Boštjanom Svetetom.
Poslušalce v dvorani je nagovorila slavnostna govornica predsednica Likovnega društva Mengeš, Leonida Goropevšek Kočar. Zveza kulturnih društev Občine Mengeš je tudi letos podelila priznanja in posebno listino za ustvarjanje na področju ljubiteljske kulture, ki so jih prejeli:  KD Franca Jelovška Mengeš – srebrno priznanje, Dimitrij Lederer – srebrno priznanje, Jože Per – zlato priznanje, Listino ZKD Občine Mengeš pa je prejela Osnovna šola Mengeš.
V kulturnem programu so sodelovali učenci Osnovne šole Mengeš, ki vsako leto svoje glasbene talente predstavijo na tradicionalni šolski prireditvi Kdor vesele pesmi poje, tokrat pa so se z veseljem odzvali povabilu Občine Mengeš in nastop združili z letošnjim kulturnim  praznikom. Recital z naslovom “Stanu se svojega spomni” so izvajali učenci 8. in 9. razreda, skupaj z njimi pa so zapeli pevci mladinskega in otroškega pevskega zbora ob spremljavi instrumentalistov Teje Komar, Zale Svete, Tomasa Mejiasa, Ekatrine Mihajloske in Martina Stoparja. Večer so v igrivem vzdušju z ljudskim plesom sklenili učenci folklorne skupine OŠ Mengeš.
 
Tekst: Nataša Vrhovnik Jerič
Foto: ZKD Občine Mengeš