TEKMOVANJE GASILSKE MLADINE REGIJE LJUBLJANA III

V soboto, 12. oktobra 2013 je v dopoldanskem času v Športnem parku Mengeš potekalo tekmovanje gasilske mladine, na katerem je sodelovalo 39 ekip iz 8 gasilskih zvez, ki so združene v regiji Ljubljana III. Tekmovanje, ki ga je organizirala GZ Mengeš, je kljub neugodnim vremenskim razmeram potekalo nemoteno, pogoji za tekmovanje so bili izenačeni, doseženi pa so bili odlični rezultati. Med dobitniki najvišjih priznanj so bile tudi tokrat enote GZ Mengeš. Rezultati najboljših po posameznih kategorijah pa so:
 
Pionirke:
 1. Rova
 2. Srednja vas
 3. Žeje – Sveta trojica
 
Pionirji:
 1. Loka pri Mengšu
 2. Kostrevnica
 3. Kresnice
 
Mladinke:
 1. Kostrevnica
 2. Prevoje
 3. Vače
 
Mladinci:
 1. Litija
 2. Loka pri Mengšu
 3. Topole
 
Tekmovanje je bilo izbirno, kar pomeni, da so se najboljše ekipe uvrstile na državno tekmovanje, ki ga v letu 2014 organizira Gasilska zveza Slovenije, na katerega potujejo kar tri ekipe mladih iz GZ Mengeš, kar je do sedaj največji uspeh ekipnih uvrstitev v gasilsko športnih tekmovalnih disciplinah od leta 1997, odkar GZ Mengeš deluje samostojno.
 
Za pomoč pri pripravi in izvedbi se zahvaljujemo vsem, ki ste pripomogli, da je tekmovanje tako dobro uspelo, še posebej pa se za sodelovanje zahvaljujemo Občini Mengeš, Osnovni šoli Mengeš, tabornikom Roda upornega plamena Mengeš ter gasilcem iz PGD Loka pri Mengšu, Mengeš in Topole.
 
Tekst: GZ Mengeš
Foto: PGD Loka pri Mengšu