TEKMOVANJE OPERATIVNIH DVOJIC V VLEČENJU B TLAČNEGA VODA V TOPOLAH

V soboto, 7. julija 2012 je v popoldanskem času v Topolah potekalo tekmovanje v vlečenju B tlačnega voda, ki so ga topolski gasilci pripravili že sedmič. Namen tekmovanja je praktično preverjanje usposobljenosti gasilk in gasilcev, kako bi v realni situaciji ob požaru na čim hitrejši način in s čim manj moštva poskrbeli za napajanje gasilskega vozila z vodo iz hidrantnega omrežja. Te razdalje so v urbanih središčih okoli 100 m, tekmovalke in tekmovalci pa so te razdalje seveda krepko presegali.
 
Skupaj je tekmovalo 22 ekip, pri članih sta bila najboljša Primož Mavsar in Aleš Levičar iz PGD Gora z 235,75 m pred Matejem Sešlem in Markom Plevnikom iz PGD Dolič – Šentflorjan z 210,75 m ter Janezom Venkom in Alešem Rakovnikom z 210 m, prav tako iz PGD Dolič Šentflorjan.
 
Pri članicah sta bili najboljši  Petra Levičar in Darja Levstik iz PGD Gora s 161,45 m pred Jano Toman in Barbaro Urbanija iz PGD Moravče s 157,60 m ter  Simono Levičar in Petro Gramc iz PGD Gora s 153,30 m.
 
Tekmovanje si je ob spremstvu poveljnika GZ Mengeš Franca Hribarja ogledal tudi župan občine Mengeš Franc Jerič, ki je ob koncu čestital vsem nastopajočim za dosežene rezultate, nato pa skupaj s predsednikom GZ Mengeš Janezom Koncilijo in predsednikom PGD Topole Francem Bergantom podelil pokale, medalje, priznanja in nagrade.
 
Tekst in foto: PGD Topole