TRADICIONALNE 2. VAŠKE IGRE V LOKI PRI MENGŠU

V soboto popoldne, 2. septembra 2017, je bilo v Športnem parku v Loki pri Mengšu spet veselo kot vedno, ko ga domačini kaj »ušpičijo«. Vaški zanesenjaki skrbijo za dobro voljo in počutje ter razgibanost svojih krajanov, zato se v Športnem parku v Loki pri Mengšu vedno nekaj dogaja. Od košarke, odbojke na mivki, malega nogometa, balinanja in od sedaj tudi na novem prostoru metanje podkve. Postavili pa so tudi Pujsov vikend, ki sta ga skupaj s prostorom za metanje podkve uradno predala v uporabo župan Občine Mengeš Franc Jerič in Matjaž Anžlovar, predsednik Športnega društva Loka Pri Mengšu. Seveda so morali Pujsov Vikend sprobati, zato sta se vrtela na ognju dva pujsa, ki sta med odmorom na vaških igral poromala v lačne želodčke.
 
Na 2. Vaških igrah v Loki pri Mengšu so sodelovale 4 ekipe: Športno društvo Loka – Kaskaderji, PGD Loka pri Mengšu – Piromani, KD Antona Lobode Loka – Umetniki in županova ekipa – Drimtim. Tekmovanje se je odvijalo v sedmih disciplinah, Žakljeva dirka, Ping pong žogica skozi gasilsko cev premera 5 cm, Lovljenje Pokemonov, vlečenje vrvi, slalom z jajcem in jerbasom ter tri v vrsto, zadnja sedma igra pa je z podvojitvijo točk vsem ekipam za dosežena mesta potekala v hoji z hoduljami. Ekipe so lahko v petih igrah unovčile Jokerja in s tem podvojiti točke, razen v vlečenju vrvi. Igre so temeljile na zabavi, Fair playu in tekmovalnosti, za prvo mesto so dobile 4 točke, za drugo 3 točke za tretje 2 točki in za četrto 1 točko. Ekipe so tekmovale v svojih enotnih barvastih majicah. Ob obilici zabave, navijanja, sproščenosti, smeha in tekmovalnosti so na koncu slavili Umetniki z 27-imi točkami ter tako prejeli veliki prehodni pokal, drugo mesto so prigarali Kaskaderji, tretje Drimtim ter četrto Piromani.
 
Na 2. Vaških igrah v Loki pri Mengšu so imeli tudi bogat srečelov. Od 13. ure dalje je potekal program, ki so ga pripravili Športno društvo Loka pri Mengšu, Kulturno društvo Antona Lobode iz Loke pri Mengšu in PGD Loka pri Mengšu.
 
Sledilo je še pozno popoldansko druženje v športnem parku ob brunarici. Seveda pa so pogovori nanesli tudi že na nove izzive, ki jih društva prirejajo. Sledilo pa je povabilo z morda še več ekipami ob letu osorej na 3. Loške vaške igre.
 
Povzeto po besedilu Mira Pivarja (http://www.domzalec.si/tradicionalne-2-vaske-igre-v-loki-pri-mengsu); Foto, video: Miro Pivar